TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Karaduman'dan tapu müjdesi

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Kadastro Müdürlüğü’nün çalışmalarının ardından Zonguldak’ta vatandaşların tapularının verileceğini kaydetti.
Karaduman'dan tapu müjdesi
İHA - Zonguldak’ta mülkiyet problemi sebebiyle vatandaşların hazine arazilerine tapusuz ev yaptığını ifade eden AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, yasalaşan Mülkiyet Kanunu ile birlikte tapu probleminin de ortadan kalkacağını ifade etti.

Kadastro Müdürlüğü’nün Zonguldak’ta çalışmalarının sürdüğünü aktaran Karaduman, çalışmaların ardından vatandaşlara tapularının verilmeye başlanacağının altını çizdi. Mülkiyet problemini hatırlatan Başkan Karaduman, “Mülkiyet problemi ile ilgili 24. Dönemde torba yasa ile birlikte Mülkiyet Kanunu yasalaştı. Ama biz daha önceden 2007-2008 yıllarında Zonguldak Belediyesi AK Parti’de iken ıslah imar projeleri başlatmıştık.

Belediye yetkilileri bununla ilgili hiçbir çalışma yapmadı. Bu kanunun da bitiş tarihi Mayıs 2015’ti. Bunu zaman zaman kamuoyuna bilgi vererek vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Zonguldak’ın yüzde 75’i mülkiyetsiz alana sahip. Vatandaşlarımızın hazine arazisi üzerinde konutları var. Tapu Tahsis Belgesi almış vatandaşlarımızın konutları var. 24. Dönemde Torba yasa ile birlikte Mülkiyet Kanunu ile birlikte Zonguldak’ın artık problemi çözülmüş oldu” diye konuştu.

“ÇARPIK KENTLEŞME TAPU PROBLEMİNDEN KAYNAKLANIYOR”
Zonguldak’ta kentsel dönüşüm uygulanamadığı için çarpık kentleşme yaşandığını belirten Başkan Metin Karaduman şöyle devam etti:
“Özellikle Zonguldak merkezde birçok mahallede vatandaşlarımız bu konuda sıkıntı yaşıyor. Zonguldak merkezindeki çarpık kentleşme de tabu probleminden kaynaklanıyor. Tapunuz olmazsa ruhsatsız inşaat yapamıyorsunuz. Ruhsatsız inşaatların yapıldığı bir şehirde kentsel dönüşümü uygulayamıyorsunuz. Zonguldak merkez özellikle bu konudan dolayı gelişemedi. İnşallah önümüzdeki günlerde kadastro müdürlüğümüzün önümüzdeki günlerde çalışmaları var. Çok hızlı şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ben de İl Müdürümüzü ziyaret ettim.

Buradaki yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Zonguldak’ta tapusuz arsa kalmayacak. Özellikle merkez ve çevresinde, en çok merkezi ilgilendiriyor. Diğer ilçelerimizi de ilgilendiriyor. Vatandaşlarımız tapularını önümüzdeki günlerde Kadastro çalışmaları neticesinde bedelleri karşılığında alabilecekler. Tapu Tahsis Belgesi olan vatandaşlar herhangi bir bedel ödemeden sadece kadastronun yaptığı masrafı kadastroya yatırarak tahsis belgelerini tapuya çevirecekler. Zonguldak açısından bu hakikaten önem arz eden bir konuydu. Kronik hale gelmiş, yılların problemi AK Parti ile birlikte çözülmüş oldu. Allah’ın izniyle kadastro çalışmaları bittikten sonra vatandaşlarımız tapusunu alıp, ister arsalarını müteahhitlere verecekler isterlerse de kendileri konut yapabilecekler.”

“YEREL YÖNETİME ÖNEMLİ PAY DÜŞÜYOR”
İmar çalışmalarıyla Zonguldak’ın önünün açılması gerektiğinin altını çizen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, “Tabii burada yerel yöneticilere çok bir pay düşüyor. Önemli bir pay düşüyor. Burada yapılacak imar çalışmaları Zonguldak’ın önünü açacak şekilde olması lazım gelir. Özellikle sadece bina konuttan ziyade yaşam alanları oluşturacak şekilde planlama yapmamız lazım gelir. Bundan sonra vatandaşlar yapılan planlamaya göre konutlarını yapsınlar. Zonguldak hakikaten şu görüntüsünden bu çarpık yapılaşmayı artık sona erdirsin. Kentsel dönüşüm ile birlikte de vatandaşlarımız yeni binalarına kavuşmuş olsun. İnşallah hayırlı olur diyorum” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın