TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.099
  • Altın 2239.016
  • BIST 100 8753.67
  • Yerel

​Kastamonu'ya 11 milyon liralık şehir parkı

Kastamonu şehir merkezine yapılan 21bin metrekarelik Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından açıldı.
​Kastamonu'ya 11 milyon liralık şehir parkı
İrfan Salcı - OGÜNhaber - Kastamonu - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşma yaptı. 

Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı, Şehir Hologram Merkezi, Basın Müzesi, Muhtarlar Müzesi, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü hizmet binası ve Taşköprü Şehirlararası Otobüs Terminalinin açılışını yapan Tahsin Babaş, '11 milyon liralık bir yatırımla şehir parkı oluşturulmuştur' dedi.

İşte toplu açılışta konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın konuşması;
‘900 yılı aşkın türk yurdu, Osmanlı'nın kadim şehri, Çanakkale'nin ruhu, Kurtuluş Savaşı'nın kahraman kenti, Türk Dünyası Kültür Başkenti, ahde vefa şehri, medeniyet beşiği, evliyalar ve şehitler diyarı Kastamonumuzu bu anlamlı günde teşrifleriniz ile onurlandırdığınızdan ötürü tüm hemşehrilerim adına zatıalinize şükranlarımı sunuyorum.

Bugün zatıailinizin öncülüğünde açılışını yapacağımız Turhan Topçuoğlu Şehir Parkımızın, Şehir Hologram Merkezimizin, Basın Müzemizin, Muhtarlar Müzemizin, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü hizmet binamızın ve Taşköprü Şehirlararası Otobüs Terminalimizin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 

Açılışını yapacağımız Turhan Topçuoğlu şehir parkı aynı zamanda bir vefa parkıdır. Belediye meclisimizin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda parkımıza; belediye başkanı olarak ilimize üç dönem hizmet eden sayın Turhan Topçuoğlu'nun ismi verilmiştir. Yine şehrimizin birbirinden kıymetli değerlerini hatırlatan ve anlatan eserler parkımızda yer almaktadır.150 yıllık bir basın geçmişine sahip olan ilimizde Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Müzemiz hemen sağ tarafımızda yer alan binada hizmet vermektedir. 

Ayrıca bu yapı içerisinde çöpten elektrik ürettim projemizi hayata geçirdiğimiz Kastamonu Mahalli İdareler Birliğimizin hizmet binası da yer almaktadır. Yine Türkiye'nin ilk Şehir Hologram Merkezi ise sol tarafta gördüğünüz yapı içerisinde misafirlerini ağırlamaktadır. 21 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan Turhan Topçuoğlu şehir parkımız; 250 araçlık kapalı otoparkı, spor alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, yeme içme üniteleri, 7 adet yöresel ürün satış merkezi, kültür ve sergi salonunu da bünyesinde bulunduran 11 milyon TL'lik bir yatırımdır. 

2014'te devraldığımız hizmet bayrağını daha da yukarılara taşıyarak böyle bir Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı'n ı halkımıza kazandırmış bulunuyoruz. Açılışını yapacağımız bir diğer yatırımımız olan Muhtarlar Müzemiz de şehrimiz için çok önemlidir. Köy muhtarlık örgütünün ilk kurulduğu il Kastamonu'dur. Osmanlı'da ilk muhtarlık seçimlerinin yapıldığı iki kentten biri de Kastamonu'dur. Bu bakımdan kentimiz, Türkiye'nin ilk Muhtarlık Müzesi'nin açılacağı il olma unvanını hak etmiştir. Kıymetli muhtarlarımızın talebi doğrultusunda yaklaşık 150 yıllık bir tarihe sahip olan Atabey Konağımızda gerekli çalışmalar yapılmıştır. 

2014 yılında belediyemiz tarafından alınan ve Kastamonu'muzun kültürüne kazandırılan Atabey Konağımızın giriş katı Millet Kıraathanesi ve kütüphanesi olarak hizmet vermekte, birinci kat ve cihannüma katı ise Muhtarlar Müzesi olarak hemşehrilerimiz ile buluşmaktadır. ‘Milletin evi bilginin merkezi' sloganıyla hemşehrilerimizin hizmetine açtığımız millet kıraathanelerimizin ve muhtarlar müzemizin yer aldığı Atabey Konağımızda Robotik Kodlama atölyesi'ni de kurmuş bulunmaktayız. 

İmzaladığımız protokol çerçevesinde halk eğitim merkezimiz ve Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerimiz ile 9 yaş ve üzeri 64 kişiye 4 grup halinde robotik kodlamayla ilgili dersler verilmektedir. Yazılım ve kodlamanın ülkemiz için ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bu alanda inşallah daha büyük adımlar atacağımızın da sözünü veriyoruz. 

Çünkü bizler geleceğimize, gençlerimize güveniyoruz ve inanıyoruz. Çünkü bizler gençlerimize ve geleceğimize güveniyor ve inanıyoruz. Atabey Konağımızın bu denli önemli fonksiyonları bünyesinden barındırmasından ötürü ise gurur duyuyoruz, mutluluk duyuyoruz. 2014 yılından bu tarafa Kastamonu Belediyesi olarak irili ufaklı binin üzerinde projeyi hayata geçirmiş olup şehrimize yaklaşık 300 milyon TL'lik yatırım yapmanın gururunu yaşıyoruz. Ülke çapında değer gören ve ödüllendirilen sosyal, tarihi, kültürel ve alt yapı alanlarında hayata geçirdiğimiz projelerimize yenilerini ekleyerek Kastamonu'muzu dünya kentleriyle yarışır bir hale getirmeyi hedefliyoruz. 
Özellikle tarihi ve kültürel alanlarda dört yıl gibi kısa sürede 250'nin üzerinde tescilli binanın cephe iyileştirmelerini tamamladık. Yine bu alanda tarihi çarşı ve meydanlarda ciddi çalışmalar yaptık. Bu doğrultuda Kastamonu'muzu ismini Dünya Kültür Miras Listesi'ne yazdırabilmek bizlerin olmazsa olmazıdır. İlimiz gastronomide de çok büyük bir zenginliğe sahiptir. Bu doğrultuda da UNESCO yaratıcı şehirler ağı bizlerin hedefidir. 

İnşallah zatıailinizin de destekleriyle ilimizi hedeflerine hızla ulaştıracağız. 5 Aralık 2017 tarihinde Kazakistan'ın Türkistan kentinde düzenlenen TÜRKSOY Daimi Konseyi'nin 35'inci dönem toplantısında Türkiye'nin adayı olarak gösterilen ilimiz oy birliğiyle 2018 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ilan edildi. Bir yıllık süre boyunca 80'e yakın etkinlik düzenlendi. 

Kentimizin değerleri uluslararası arenada tanıtıldı. 18 Aralık'ta ise Türk Dünyası Kültür Başkenti kapanış törenimizi gerçekleştireceğiz. Zatıalinizin kapanış törenimizi onurlandırması ve şehrimizi birkez daha şereflendirmesi bizlerin en büyük arzusudur. Kastamonu'muz geride bıraktığımız 16 yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını kazanmıştır. Bu süreçte ilimizin hayalleri gerçekleşmiş, Kastamonu Havalimanı, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli ve Yeni Devlet Hastanesi tamamlanarak hizmete açılmıştır. İlimizin yaklaşık 100 yıllık içme suyu ve zirai sulama ihtiyacını karşılayacak devasa bir proje olan Kırık Barajımızın yapımına başlanmıştır. Kastamonu'muzun makus talihini yenmesinde ve büyük Türkiye'nin güçlü ili olma hedefine koşar adım ilerlemesinde bu projelerin önemi çok büyüktür. 

Kastamonu'muzun her alanda gelişmesi adına bu denli önemli yatırımları şehrimize kazandırmamız noktasında bizlerden bir an olsun desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız dünya liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım'a, zatıailiniz öncülüğünde ilimizi memleketi olarak gören tüm bakanlarımıza, büyük bir uyum içerisinde çalıştığımız milletvekillerimize, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşu başkanlarımıza, kurum müdürlerimize, basın mensuplarımıza ve her projede büyük destekleriyle gücümüze güç katan aziz hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Sözlerime son vermeden önce Ankara'da yaşanan elim kazada hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Yine toprağı vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum.'





Yorum Yazın