TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Kovancılar, Palu ve Karakoçan İHH Şubelerinden yardımlar

Kovancılar, Palu ve Karakoçan İHH Şubeleri yetim, muhtaç ve muhacir ailelere yönelik kapsamlı kışlık kıyafet, odun ve kömür yardımlarını sürdürüyor.
Kovancılar, Palu ve Karakoçan İHH Şubelerinden yardımlar
Mehmet Yasin ASLAN - Kovancılar İlçesinde ikamet eden başta yetim aileler olmak üzere muhtaç durumdaki vatandaşlar ve muhacir ailelere 32 ton odun, 600 torba kömür ve 35 aileyede kışlık kıyafet yardımı gerçekleştirdi.

İHH Kovancılar Şube Başkanı Hüseyin Yılmaz “İHH olarak yıllardır yardıma muhtaç kim varsa dini, dili, ırkı farketmeksizin en şeffaf bir şekilde ihtiyaçlarını karşılıyoruz.Suriyeİdlib’de yaşanan insanlık dramını, zor bir hayata mahkûm edilmiş, hayat mücadelesi vermelerine kör ve sağır olamazdık. Gidip orada ki kardeşlerimizin hâline yakinen şahit olduk. Orada yaşam mücadelesi veren insanlar bizlere anlatılanların daha ötesinden bir mağduriyet içindeler. Palu, Karakoçan İHHŞubeleri ile birlikte bir tır kömür toplayarak İdlib’e gönderme kararı almıştık. Hamdolsun zulme ve zalime sessiz kalmayan hayırseverlerimizin desteği ile çok kısa bir zamanda 5 tıra ulaşan yardımımızıihtiyaç sahiplerinegönderdik. ‘Kardeşler birleşsin mazlumlar ısınsın’çağrısında birliğe öncülük yapanİHHPalu ve KarakoçanŞubelerine ve özellikle bu çağrıya büyük bir katılım sağlayan Kovancılar halkına gönülden teşekkür ediyor, Yüce Allah’tan zulmün bir an önce bitmesini temenni ediyorum” dedi.

Öte yandan İHH Palu Şubesi kış aylarında mazlum ve mağdurların dertlerine derman olmaya devam ediyor. Şube yönetimi Koronavirüs sebebiyle işini kaybeden, gündelik çalışan, ihtiyaç sahibi 250 aileye gıda kolisi ve 20 Bin TL nakit yardımında bulundu.Yetim, ihtiyaç sahibi, mültecilerden 100 kişiye mont ve ayakkabı dağıtımı gerçekleştirdi.
Yorum Yazın