TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Galip Vidinlioğlu sosyal medyada gençlerle buluştu

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında gençlerin sorularını cevapladı, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Galip Vidinlioğlu sosyal medyada gençlerle buluştu
İrfan Salcı -
Üniversite öğrencileri Fatma Aycan Aplak, Samet Sipahioğlu ve Adnan Avcı’nın konuk olarak sordukları soruları yanıtlayan Vidinlioğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
“ŞEHRİMİZİ KASTAMONU AŞIĞI BELEDİYECİLİĞİN EHLİ BİR EKİP İLE BERABER YÖNETECEĞİZ”
 
“Öncelikle tekrar beni evlerinize konuk ettiğiniz için bütün izleyicilerimize, hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bugün Genç arkadaşlarımla beraberim, onlar bana sorular soracak. Ben de mümkün olduğunda cevaplayacağım.”
 
“Aday olduğum ilk günden bu yana temiz siyaset anlayışını gütmenin taraftarı oldum. İnşallah seçildikten sonra da ‘Temiz Başkan Temiz İş’ sloganının hakkını verecek, kampanyamızı ‘Temiz Belediye’ anlayışıyla sürdüreceğiz. Bu yolda bana destek olan İl Başkanımız Yüksel Aydın, Milletvekilimiz Emin Çınar, MYK Üyemiz Tarık Ziya Çağılcı, önceki dönem belediye başkan adayımız Hayati Hamzaoğlu, Eski ve Yeni bütün İl ve İlçe Teşkilatlarımız, Ülkü Ocaklarımız, kadın kollarımız hepsine çok çok teşekkür ediyorum.”
 
“Belediyenin işleyişi ile ilgili bir soru sordunuz. Bu sorunun cevabını şöyle vereceğim. Son günlerde kamuoyunda bir takım söylentiler dolaşmaya başladı. Sayın İl Başkanımızın sorduğu sorular cevapsız kalınca, bir önceki Belediye Başkan Adayımız Hayati Hamzaoğlu seçim kampanya süresince hep benimle birlikte olduğu için, Sayın Milletvekilimiz Emin Çınar sürekli kampanyada benim yanımda olduğundan dolayı bu bir dedikodu şeklinde sürekli gündemde tutuluyor. Belediyeyi kim yönetecek? Sürekli bu konu gündemde tutulmaya çalışılıyor. Seçim süresince her zaman sizin istediğiniz gibi cereyan etmiyor. Bir de algı yönetimi var. Bu algı yönetimini oluşturmaya çalışan arkadaşlar ya beni yeterince tanımıyorlar. Ya Sayın İl Başkanımızı yeterince tanımıyorlar. Ya Sayın Hayati Hamzaoğlu’nu yeterince tanımıyorlar. Hemşehrilerimizden rica ediyorum. Bütün meclis üyesi adaylarımızı tek tek incelesinler. Kontenjan adayımız Sayın Nuray Çolak. O bu tarz bir yönlendirmenin içerisine girebilecek birisi midir? Ya da İlksan Genel Başkanlığı yapmış Mehmet Yurt Hocam. Tek tek hiç birini saymak istemiyorum. Her biri birbirinden kıymetli, toplumumuzun her kesiminde, her sektörden, alanında başarılı, şehrimizi en iyi tanıyan, ekip ruhu ile çalışmaya uygun, sizi dinleyecek, sizi anlayacak ve hızlı çözümler üretecek, Kastamonu aşığı, belediyeciliğin ehli bir ekiple memleketimi yönetmeye talibiz.”
 
“AÇIK HAVA MÜZESİ TARİHİ KASTAMONU’YU ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”
 
“Tarihi Kent Kastamonu dediğimiz nokta Sinan Bey Parkı’ndan başlayıp Kışla Parkı’na kadar uzanan alanı kapsayan yer. Asıl burayla ilgili mutlaka çalışmalar yapılması gerekiyordu. Ben dolaştığım her alanda ‘Yıkılma Tehlikesi Vardır, Yaklaşmayınız’ yazılı binalar görüyorum. Bunları mutlaka sizler de görmüşsünüzdür. Bu belediyenin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. ‘Yıkılma Tehlikesi Vardır, Yaklaşmayınız’ ne yapalım, caddenin kenarındaki binanın neresinden geçelim? Bu tarz yerlerde yapılması gereken şey bellidir. Bir, ya bu binayı restore edeceksiniz, aslına uygun olarak. İki, yıkıp aslına uygun olarak yenisi yapılabilir. Üç, bunu mülk sahibinden alır, kamulaştırırsınız. Belediye Meclisinde karar alır, yıkılma tehlikesi var, restorasyonu mümkün değil diye bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunarsınız. Şimdi bu bölge zaten koruma imar planında bir bölge. Dolayısıyla koruma imar planındaki bir bölgede bu hassasiyetleri göz önüne alarak hareket etmeniz gerekir. Asıl önemli olan şu, bu dokunun içerisinde artık miadı dolmuş, eskimiş, ekonomik ömrünü tamamlamış binalar var. Asıl yapmamız gereken şey bu binalarla ilgili. Bu binaları mutlak anlamda mülk sahipleri ile konuşup, çözüme kavuşturmak lazım ki Tarihi Kastamonu’yu ortaya çıkarabilelim. Açık hava müzesi gibi olan Tarihi Kastamonu’yu ortaya çıkaracağız.”
 
“KUZEYKENT GENÇLİK MERKEZİNİ SİZLERE EMANET EDECEĞİZ”
 
“Benim adaylık sürecimde, en başlarda genç arkadaşlar geldi. ‘Bize Kapalı Pazar Yeri’ni verir misiniz?’ dediler. Ben de ‘ne yapacaksınız Kapalı Pazar Yeri’ni?’ dedim. Konser vereceğiz dediler. Ben de konser için Kapalı Pazar Yeri’nden konser alanı olmaz oranın akustiği bile yok dediğim de ne yapalım alternatifimiz yok dediler. Daha önce de bu yönde müracaatımız oldu biz burayı kullanamadık dediler. Genç arkadaşlar, sizlere emanet bir Gençlik Merkezi’ni hayata geçireceğiz. Burada tiyatro sahnemiz olacak, burada müzik uğraşabileceğiniz bir alanınız olacak, bir teknoloji merkeziniz olacak, bir kütüphaneniz olacak, gezi kulüpleriniz olacak hatta bir adım öteye gideyim kayıt stüdyonuz olacak, kayıt yapabileceksiniz. Bunun buradan rahatlıkla sözünü verebilirim. Size emanet edeceğimiz dört dörtlük bir Gençlik Merkezi’ni en kısa sürede hayata geçireceğiz. Burayı size emanet edeceğiz, çünkü biz size çok güveniyoruz.”
 
“TAHSİN BEY’İN 2024 KATALOĞUNDA DA GÖL PARK PROJESİ OLUR AMA DÖNÜMÜNÜ BİLEMİYORUM”
 
“Biz sorunları çözmek için geliyoruz zaten. Kuzeykent Kent Park 2014 kataloğunda Tahsin Bey’in de projesiydi, 2019 kataloğunda tekrar yer almış. 2014’ten 2019’a hiçbir şey yapılmamış, hayata geçirilmemiş bir proje. Arada bir fark var sadece. 2014’te 340 dönüm üzerine olduğu söylenen Göl Park projesi 2019 kataloğunda birden bire 240 dönüme düşüvermiş. Sayın Başkan tekrar seçilse eğer 2024 kataloğunda da tekrar bir Göl Park projesi ile çıkabilir ama bu defa dönümü ne kadar olur ben bilmiyorum. Onun için biz Kuzeykent Kent Park projesini en kısa sürede hayata geçireceğiz. Orada zaten bir dere yatağımız var. Koku problemi de büyük bir problem değil, sirkülasyonu ve ilaçlamasını düzgün yaptığınız zaman bu problem ortadan kalkar. İçerisinde Bilim Sanat Merkezi var, kafesi lokantası var. Çocuklar için oyun alanı var, piknik alanı var. Spor Kompleksi var. Binicilik ve Hipoterapi Merkezi var. Hipoterapi çok yeni bir kavram. Atların ritmik hareketlerinden esinlenerek engelli kardeşlerimizin tedavisine yönelik yeni bir tedavi türü. İnşallah bunu da hayata geçireceğiz. Çünkü Kastamonu’nun bu anlamda ciddi bir at ve atçılık geleneği var.”
 
“İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

 
“Dört manevi kutuptan bir tanesidir. Hz. Pir Şeyh Şaban-i Veli. Ben de vakfın yönetim kurulu üyesiyim. Bunu da gururla söylüyorum. Ne yapabilirsek az, ne kadar üzerinde çalışsak yetmez. Ben yaklaşık 2 yıldır, bir takım şeyler için çabalıyorum. Vakfın bünyesinde Cumartesi günleri ilim hikmet sofrası devam ediyor. Ama ne yazık ki aldığımız turist sayısı çok az. Ülkemizin neresine giderseniz gidin. Kastamonu’yu sorduğunuzda Evliyalar Şehri derler. Bünyesinde çok fazla Evliya bulunduran bir şehir, maneviyatı çok yüksek bir şehir, Şehitler Diyarı, Hepkebirler Mahallemiz var, sahabe yatağı. Bunları hep hayata geçirmemiz lazım. Bu konuda çok ciddi anlamda reklama ihtiyacımız var. İnşallah HZ. Pir’in tanıtımı yönünde çok ciddi adımlar atacağız. Oranın çevresinde de bir otopark sıkıntımız var. Hemen iki tane alan bulduk. İnşallah oradaki otopark problemini de ortadan kaldıracağız. Oradaki en büyük düşüncelerimden birisi de gelen kişilerin yatılı kalmasını sağlayacak, vakıf bünyesinde işleyecek bir otel. İnşallah altına da aşevimizi kuracağız. Aşevi bizim kültürümüzün bir parçası mutlaka hayata geçireceğiz. Hz. Pir’in tanıtımı yönünde de hem il içinde hem il dışında çok sık seminerler, paneller düzenleyeceğiz. İnanç Turizmi noktasında bunları teşvik edersek çok kısa sürede yol alırız diye düşünüyorum. Evliyalar Haftası’nı çok daha aktif kullanabiliriz.”
 
“KÜTÜPHANE VE E-KÜTÜPHANE PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
 
“Kütüphane yapacağız tabi ki. Kütüphane olmazsa olmazımız. Ben ciddi bir kitap okuyucusuyum. Basılmayan, yayını olmayan kitaplarımızı da e-kütüphane’de pdf formatında hayata geçireceğiz. Benim ilk günden beri söylediğim eğitim, eğitim, eğitim. Başımıza ne gelirse eğitimsizlikten geliyor. Çocuklarımız, gençlerimiz iyi eğitilsinler. Onun için de kütüphaneyi de e-kütüphane’yi de hayata geçireceğiz.”
 
“KAMP ALANI PROJESİ İLE KASTAMONUSPOR’A CİDDİ BİR GELİP KAPISI OLUŞTURACAĞIZ”
 
“Kastamonuspor şehrimizin takımı. Ben isterim ki Süper Lig’de olsun. Merdivenleri adım adım çıkmak lazım. Bunun için de şehrin bütününün Kastamonuspor’a destek olması lazım. Hem maddi hem manevi anlamda. Ortada şöyle bir sıkıntı var mutlaka ama mutlaka kalıcı başarılar elde edebilmek için bir üst lige çıkıp orada da asansör takım olup iki gün sonra düşmektense hazmede hazmede çıkmak daha sağlıklı olur. Biz Kastamonuspor’umuza her türlü desteği vermeye hazırız. Çünkü şehrimizin takımı. Ama bunun ötesinde Kastamonuspor için hem altyapıyı güçlendirmek hem de mutlaka ama mutlaka sürekli bir gelir kapısı yaratmak lazım. Yoksa taşıma su ile değirmen dönmüyor. Bu anlamda da biz Kadı Dağı’nda kamp alanları planladık. Bu çok ciddi bir gelir kaynağı. Bu anlamda da yine bunu kaymağını Gerede ve Antalya yiyor. Biliyorsunuz ben Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe 20 yıl önce buraya gelmişti. Kamp yapmıştı. Kendi isteği ile gelmişti. Bir daha da çağırdığımız halde gelmediler. Çünkü biz şehir olarak da alan olarak buna çok hazırlık değildik. Onun için bunu mutlaka hayata geçireceğiz. Bu çok ciddi bir gelir kapısı olacak. Kastamonu oksijen deposu. Kadı Dağı mevkiinde bunu mutlaka hayata geçireceğiz.”
 
“GENÇLERİN TUTKUSU OLAN E-SPOR’U DESTEKLEYECEĞİZ”
 
“Becerisi olan herkes E-Spor takımına katılabilir. Buna biz de her türlü desteği vereceğiz. Gençler arasında E-Spor bir tutku haline geldi. Onun için buna tam desteğimizi vereceğiz. Buna kimsenin şüphesi olmasın.”
 
“21. YY’DA KARTLI SİSTEM KONUŞUYOR OLMAK BENİ ÜZÜYOR”
 
“Kartlı sisteme 2018 yılında geçmiş olmamız gerekiyordu. Ciddi bir tazminat sebebidir bu. Onun için elbette 21. Yüzyılda kartlı sistemi konuşuyor olmamız bile beni üzüyor. Elbette ki kartlı sisteme geçilecek. Ulaşımla ilgili en ciddi sorunlardan birisi öyle zannediyorum, Kuzeykent’ten Cumhuriyet Meydanı’na, Cumhuriyet Meydanı’ndan Kuzeykent’e giden hemşehrilerimizin yaklaşık 50-55 dk’lık seyahatlerden bahsetmeleri. Özellikle mesai saatlerinde ve çıkışlarında çok yoğun oluyor. İnşallah bunu çözmek için bir ring hattı planlıyoruz. Direkt hat olarak bu yoğunluğun önüne geçmek adına.”
 
“BEN EKMEĞİNİN PEŞİNDEKİ KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAM”
 
“Belediye bünyesindeki taşeron işçilerle ilgili bir kısmına zam yapıldığını yeni duydum. Bu taşeron işçiler, sevgili kardeşlerim beni duyuyor musunuz bilmiyorum. Sizlerle ilgili belediyeye geldiğimiz gün inşallah düzenlemeyi yapacağız. Sıklıkla dile getirdiğiniz bir şey var var. Eğer gelirlerse bütün düzeniniz, huzurunuz kaçar diyorlar. Ben tekrar söylüyorum ekmeğinin peşindeki kimsenin ekmeğiyle oynamam. Lütfen bu kirli dedikoduları asıl siz yapmayın. Sizi temiz siyasete davet ediyorum. Lütfen bu işten uzak durun. Belediyede çalışan kardeşlerimizi bu işlere alet etmeyin. Sonuçta bu bir hizmet yarışı seçimin bir kazananı olacak. “
 
“KASTAMONU’YU DÜRÜSTLÜKLE, TEMİZ SİYASETLE, AHLAKLA KAZANACAĞIZ”
 
“Tahsin Bey’e buradan bir daha sesleniyorum. Her zaman da söylediğim gibi boş lafları bıraksın. Kendisi şu anda icra mevkiinde olduğunu hatırlasın, belgeyle konuşsun. Öncelikle İl Başkanımızın basın toplantısında dile getirdiği bütün konuları, eğer itirazı varsa, belgelerle cevaplasın. Cevap vermediği sürece bulunulan bütün ithamları kabul etmiş sayıyoruz. Değerlendirmeyi de, takdiri de değerli hemşehrilerimize bırakıyoruz. En iyisini, en doğrusunu Kastamonulular bilir. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bu konuda olduğu gibi hemşehrilerimizin bize ilettiği her konunun da takipçisi olacağız. Allah’ın izniyle, hemşehrilerimizin de takdiriyle biz Kastamonu’yu dürüstlükle, temiz siyasetle, ahlakla ve hizmet anlayışımızla kazanacağız.”
 
“Fakat, Evliyalar Şehri Kastamonu’da, 17 bin Evliyanın geçtiği bu topraklarda, biz Tahsin Bey’den Kastamall’ın hesabını sormazsak, Huzur Kent’teki park alanına yapılan inşaatın hesabını sormazsak, 2014 yılında ilk açıkladığında 340 bin m2 yeşil alana sahip Göl Park’ın 100 bin m2 yeşil alanının nereye gittiğini sormazsak, Allah bizden bunun hesabını sorar.” 
 
“Biz her kuruşun hesabını vereceğimizi her yerde söylüyoruz. Kul hakkı yemeyeceğimizi, korumalarla değil hemşehrilerimizle beraber gezeceğimizi, kapımızın herkese açık olacağını, tek derdimizin Kastamonu’muzu geleceğe hazırlamak olacağını söylüyoruz. Biz hiçbir yerde insanlara olmayacak vaatlerde bulunmadık, yapılamayacak şeylerin sözünü vermedik ve hiçbir zaman da vermeyeceğiz. Tahsin Bey, herkese ev, araba, iş imkanı vaat ediyor. Edep yahu diyorum, başka da bir şey demiyorum.”
 
“BİZE 1001 GECE MASALLARI ANLATMASIN”
 
“O yüzden buradan Sayın Tahsin Bey’e soruyorum. 2014 kataloğunda yer verdiğin Hz. Pir Şeyh Şaban-i Veli Caddesi Kentsel Yenileştirme projesi sadece binaların dışını alçı, boya yapmaktan mı ibarettir. Hani turizme yararı nerededir? Tarihi dokuya daha uygun olacak Kale Çevresi Kentsel İyileştirme projesi yerine neden Serengah diye bir yer yapıldı? Batı – Doğu Bulvarı projeleri neden gerçekleştirilmedi? 5 yıl önce olmayan ulaşım sorunu nereden çıktı? Kastamonu Kongre Kültür Fuar Merkezi neden yapılmadı? Küçük Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm projesi neden hayata geçirilmedi? Kuzeykent Göl Park projesine neden başlanılmadı? Esentepe Mahallesine söz verilen Kentsel Yenileme neden yapılmadı? Saat Kulesi Yürüyen Merdiven projesi neden yapılmadı? Seyir Kulesi neden yapılmadı? İsfendiyar Otopark ve Ek Tesisleri neden yapılmadı? Her şeyi hazır olan Atık Su Arıtma Tesisi projesi neden hayata geçirilmedi? Daha fazla saymak istemiyorum. 1001 tane proje yaptık diyor, belki bir tanesini sayabilir ama biz 1001 tane yapmadığını sayarız. Bize 1001 gece masalları anlatmasın.”
 
“Tahsin Bey, bir takım açıklamalarda bulunmuş. Hakkında çıkan söylemlerden, bunlar dedikodu ve iftiralar diyerek yakınmış. Ayrıca biz tüm hemşehrilerimizin bütün eleştirilerine açığız. Cevabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yoktur. Tekrar ediyorum, son ricam Tahsin Bey hakkında kirli siyaset adı altında söylenebilecek ne varsa konuşulmaması, belediyeciliğin konuşulması, Tahsin Bey’e 5 senede Kastamonu için ne yaptığının sorulmasıdır.”
“Bütün hemşehrilerimiz rahat olsun, biz kazandığımız zaman hükümetimiz tarafından gerçekleştirilmesi planlanan bütün projeler gecikmeden hayata geçirilecektir. Seçim dönemi şehrimize gelen bütün bakanlarımızın, vekillerimizin verdikleri sözlerin yerine getirilmesi için çalışacağız. Bunun aksini de kimse iddia edemez.”
 
“2014 YILINDA KENDİ AÇIKLAMAN VAR ARABAN OLDUĞUNA DAİR”
 
“Tahsin Bey, doğruları söylemiyorsun. Üstüme kayıtlı arabam hiç olmadı diyorsun. 2014 yılında kendi açıklaman var üstüne kayıtlı araban olduğuna dair. Senin üstüne olmayan kaç araban, evin var onları açıkla.”
 
“Belediye Başkanı olduğunda ilk icraatın Audi marka A8 modeli bir araba almak oldu. Bu aracı ne yaptın?”
 
“Yaptıklarının vebalini Turhan Başkan’ın üzerine atmayı bırak. Turhan Başkan bu şehrin ortak değeridir. Saygısızlık yapmak kimsenin de haddine değildir.”
 
“HEMŞEHRİLERİMİZ KARAR VERSİN”
 
“Bak Tahsin Bey, en az 20 defa söyledim, tekrar söylüyorum. Sen belki farkında değilsin ama sadece 31 Mart’a kadar hala Belediye Başkanı’sın. Bir şey konuşurken boş laf üretmek, belgesini çıkar. Sen de, ben de, bütün hemşehrilerimiz de biliyor ki belgeyle konuşamazsın. 2014 yılından bu yana yaptığın imar tadilatlarını açıkla. Ben bu imar tadilatlarından bir rant elde ettiğini söylemiyorum. Tek istediğim imar tadilatlarıyla oluşmuş olabilecek menfaatlerin varlığına veya yokluğuna değerli hemşehrilerimin karar vermesidir.”
 
“Bu konuyu şöyle toparlıyorum. 1 Nisan’a kadar vaktin var. Sen yayınlamazsan bütün belgeleri, belediyeyi devraldığım gün, bütün açıklığıyla, şeffaf bir şekilde ben yayınlayacağım.
 
1- Altında imzam var dediğin Atık Su Arıtma Tesisi’nin 2013 yılına ait imzalı belgesini yayınla. 2013’de bütün anlaşmaları tamamlanmış olan yatırımı, gecikmesine rağmen, utanmadan, 6 sene sonra, “Mayıs ayında yapımına başlıyoruz” diye sunmayı bırak
 
2- Tekrar ediyorum, İl Başkanımızın basın açıklamasında belgeleriyle sunduğu, sayıştay raporu ve diğer sorulara cevap ver. Cevap veremiyorsan, kirli siyaset lafını da bir daha ağzına alma çünkü kabul etmiş durumdasın.
 
3- Bir daha Turhan Topçuoğlu Başkanımın adını ağzına alma. Onlar senin değerli abilerin değiller. Onlar Kastamonu halkının değeridir. Bu kadim şehrin, Evliyalar Şehri’nin özel insanlarıdırlar. 20 sene boyunca ahlaklı, namuslu, dürüst, şeffaf, sevgi dolu, halkla iç içe çalışan insanlardır. Kastamonu halkı bu özel insanlarını nereye koyacağını da, neler yaptıklarını da bilir. Senin neler yaptığını, yapmadığını da bilir.”
 
Vidinlioğlu “Son olarak sen hükümet projelerini bırak. Biz onları en hızlı şekilde, alasıyla hayata geçiririz. Sen bize şu 1001 gece masallarını bir anlat.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.
Yorum Yazın