TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Mobil EDS'den trafik ihlaline geçit yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Mobil Elektronik Denetleme Sistemi EDS, trafik ihlallerine izin vermiyor.
Mobil EDS'den trafik ihlaline geçit yok
İHA - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından, 2013 yılının temmuz ayında, yaya ve araçların can ve mal emniyetinin korunmasının sağlaması amacıyla hizmete alınan Mobil Elektronik Denetleme Sistemi (Mobil EDS), trafik canavarına geçit vermiyor.

Parklanma, hız ve emniyet şeridi ihlallerinden kaynaklanan trafik problemlerini önlemek amacıyla hizmete giren Mobil EDS’de, 21 Ekim 2013 tarihinde bu yana İdari Para Ceza Uygulaması yapılıyor.Mobil EDS aracı, sabit ihlal tespit noktalarının kurulma olanağının bulunmadığı bölgelerde denetleme yapabiliyor.

En ileri teknolojiye sahip hareketli kameralar ve yüksek kapasiteli algılayıcılarla donatılmış mobil denetleme aracı, 2013 yılından bu yana Kocaeli trafiğinde hizmet veriyor. Araç, üstünde bulunan kameralar ve elektronik algılama sistemleri aracılığıyla, belirlenen alanı kontrol altında tutarak hız ihlali yapan, belirlenen süre üzerinde park ihlali yapan ve şerit ihlali yapan araçları otomatik olarak tespit eden ve ihlal resimlerini alarak kayıt sistemine kaydeden bilgisayar, kamera, yazılım ve diğer donanımları içeriyor.

Aracın kabiliyetleri arasında; Park İhlal Tespiti, Emniyet Şeridi İhlal Tespiti, Koridor Hız İhlal Tespiti, Yüksek Hızlı 3G Haberleşme, Merkeze Veri İletimi, İhlal Resim Kayıtları, 360 Derece Kamera, Gözlük Tipi Kamera ile Tespit işlemleri yer alıyor.

Araçta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ikişer operatörden dönüşümlü dört operatör, bir şoför görev yapıyor. Ayrıca Valilik oluru ile Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bir Trafik Polisi’nden dönüşümlü iki Trafik Polisi de 07.00-19.00 saatleri arasında Kocaeli kent genelinde haftalık program dahilinde belirlenen arterlerde pazar günü hariç ihlal yapan araçlara idari para cezası uygulaması gerçekleştiriyor.
Yorum Yazın