TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Okul müdürleri ve öğretmenlere madde bağımlılığı semineri

Temiz Okul Temiz Toplum-Çözüm Sensin projesi kapsamında Küçükçekmece’de görev yapan okul müdürleri ve rehberlik öğretmenlerine madde bağımlılığ semineri verildi.
Okul müdürleri ve öğretmenlere madde bağımlılığı semineri
İHA - Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Kaymakamlığı’nın İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile yürüttüğü ‘Temiz Okul Temiz Toplum- Çözüm Sensin’ projesi kapsamında gençleri kötü maddelerden korumak amaçlı okul müdürleri ve rehberlik öğretmenlerine yönelik seminer düzenlendi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve Proje Koordinatörü Adem Çapkın ile çok sayıda okul müdürü ve rehber öğretmen katıldı.

“AYAKLARI YERE BASAN VE FAYDA SAĞLAYAN BİR PROJE”
İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından söz alan Kaymakam Harun Kaya, “Bu proje ayakları yere basan ve fayda sağlayan bir proje. Hangi yöne doğru gittiğinizi belirleyecek kriterlerin ortaya konulması çok önemli. Madde bağımlılığı sorununun farkında mıyız ve bu durum karşısında ne yapıyoruz? Hesap yapamadığımız bir şeyin sonuçlarını bilemeyiz.

Burada asıl unsurlar sizler; özellikle rehber öğretmenlerimizdir. Bu projenin tüm özü bu. Bir okul müdürü ya da rehber öğretmen binlerce öğrencisi içerisinden bağımlı bir genci nasıl anlayacak? İşte bu bilginin sizlere kazandırılması için çalışıyoruz. Bu projeye toplumdan dışlanmış o çocukları nasıl dahil ederiz diye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise Küçükçekmece ilçesinde eğitim gören 153 bin öğrenci olduğunu kaydederek, bu proje ile öğrencileri madde bağımlılığından korumayı amaçladıklarını söyledi.

“MADDE BAĞIMLISI GENÇLERE KESİNLİKLE HAK VERMEYİN”
Programda konunun uzmanları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Uzman Eğitmeni Recep Söylemez ve Psikolojik Danışman Mehtap Kayaoğlu da birer sunum gerçekleştirdi. Mehtap Kayaoğlu suça yatkın olan madde bağımlısı gençlerin aslında vicdan azabı çektiklerinden bahsederek öğretmenleri uyararak, “Madde bağımlısı gençleri suçlayıcı şekilde konuşmayın.

Vicdan azabı çektiren cümleler kurduğumuzda bu onları daha çok madde kullanmaya iter. Aşırı derecede teselli etme ya da hak verme hatası da yapıyoruz. Madde bağımlısı gençle konuşurken çok dikkatli olmak gerek. Onlarla tartışmayın. Onlarla arkadaş olmak gerekiyor ancak kesinlikle onlara hak vermeyin.”
Kayaoğlu, okullarda madde bağımlılığı konusuyla alakalı bir protokolün de oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

“ÖĞRETMENLER ÇIPLAK ELLE MADDEYE DOKUNMAYIN”
Recep Söylemez ise madde bağımlılığı probleminin aile içi iletişimin bozukluğundan kaynaklandığını belirterek, “Bazı aileler benim çocuğum melek gibi yapmaz diyor. Çocuğum melek ama çevresi onu baştan çıkarabilir diye düşünmek gerekiyor. Bir kız çocuğu hastam, uyuşturucu annemin karnında olsa keser alırım diyor. Çocukla ailenin bağı koptuysa tehlike artıyor.

Bu beyin hastalığı. Madde bağımlısı annesinin kendisinin adını hatırlamıyor” dedi.
Öğretmenleri de uyuşturucu maddelere çıplak elle dokunmamaları konusunda uyaran Söylemez, “Deri gözeneklerinden sizlere de bulaşabilir. Bu nedenle madde bulduğunuzda bunu bir eldivenle tutmanız gerekiyor” diye konuştu.
Yorum Yazın