TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Polisten kar lastiği uygulaması uyarısı

Pazarlar İlçe Emniyet Amiri Fikret Gün, araçlarda kış lastiği takma uygulaması için sürücüleri uyardı.
Polisten kar lastiği uygulaması uyarısı
İHA - Kış lastiği uygulaması ile ilgili bilgi veren Pazarlar İlçe Emniyet Amiri Fikret Gün, “ Yolcu taşımacılığı ve ticari amaçla yol taşımacılığı yapan araçların her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu getirilmiştir” dedi.

Emniyet Amiri Gün, "Kamyonet, Minibüs ve "A" türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri, yarı römork ve römorkların tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur. Kamyon, çekici, tanker, otobüs, yarı römork ve römork türü araçların lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti, Minibüs ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında yine, (M+S) işareti ile birlikte SNOWFLAKE (kar tanesi) yazı ve işareti aranacaktır.

Vatandaşlarımızın, özellikle ticari araç sürücülerinin; yürürlüğe giren yönetmelik hükümleri uyarınca mağdur olmamaları ve cezai işlemlere maruz kalmamaları için, yukarıda belirtilen hususlara mutlaka riayet etmeleri, bunun yanında can ve mal emniyeti ile sürüş güvenliği açısından yürürlüğe giren uygulamalar araç sürücüsü ve ilgililere önemle duyurulur" dedi. 
Yorum Yazın