TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

‘Sosyal Uyum Projesi’ kapsamında 200 çocuk kahvaltıda buluştu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ''Sosyal Uyum Projesi'' kapsamında söz konusu projeden faydalanan aileler ve ilimizdeki Suriyeli, Afganistanlı, Pakistanlı, Kazakistanlı ve Kırgızistanlı çocuklar için Kurşunlu Han Otel’de kahvaltı programı düzenlendi.
‘Sosyal Uyum Projesi’ kapsamında 200 çocuk kahvaltıda buluştu
İrfan Salcı -

Programa Vali Yardımcısı Sn. Mustafa Taş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş ve eşi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapcı katıldı.

Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu çocukların toplumsal entegrasyonunun sağlanması, çocuklar arasında sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi, akran zorbalığının önlenmesi, bir arada yaşama ve hoşgörü kültürünün geliştirilmesi amacıyla; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve UNICEF tarafından yürütülmekte olan “Sosyal Uyum” projesi kapsamında İlimizde 2018 yılından bu yana çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018 yılı içerisinde yürütülmüş olan “Ortaokulda Öğrenim Gören Öğrencilere Şarkılarla Türkçe Dil Eğitimi” kapsamında çalışmalara katılan ve okullarında eğitim – öğretimlerine devam etmekte olan yabancı uyruklu çocuklarımızın, Kastamonu İl Çocuk Hakları Komitesinde yer alan çocuklarımızın, Kastamonu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde ailesinin yanında olup Sosyal Ekonomik Destek alan ve 2018 yılından bu yana “Okul Destek Projesi” kapsamında çalışmalar yürütülen çocukların tanıştırılması ve bundan sonra yapılacak olan etkinliklerde birlikte yer almalarının sağlanması amacıyla ikincisi düzenlenen kahvaltı etkinliği 200 çocuk öğrencinin katılımıyla Kurşunlu Han Otel’de gerçekleştirildi.

23 Ağustos İlköğretim okulu öğrencileri tarafından oluşturulan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sıtkı Akarsu Başkanlığındaki koro ekibi tarafından müzik dinletisi düzenlendi. Program sonunda çocuklar parmak boyalarla hazırlanan beyaz platforma el baskıları yaparak eğlenceli vakit geçirdiler.

Yorum Yazın