TİC Holding Header
  • USD 32.585
  • EUR 35.057
  • Altın 2458.751
  • BIST 100 9796.33
  • Yerel

Ünlü, 'Bir belediye fazla almak için bu kadar yol denemeye gerek yok'

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yapılan Canlı Yayın programına katıldı.
Ünlü, 'Bir belediye fazla almak için bu kadar yol denemeye gerek yok'
İrfan Salcı - Canlı yayında vatandaşların sorularını yanıtlayan AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Kastamonu’da merkez ve ilçelerinde seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, “Yaptığımız ziyaretlerde halkımızdan büyük bir teveccüh ile karşılaşıyoruz. Bu giderekte artıyor. Halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yaptıkları her ziyarette Kastamonu’ya yapmayı planladıkları ve şu ana kadarda yapılan çalışmaları anlattıklarına işaret eden Ünlü, “Seçimi demokratik bir ortam içerisinde sürdürmeye çalışıyoruz. İnşallah bütün ilçelerimizden güzel sonuçlar alırız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Cumhur İttifakı aslında masa başında kurulmuş bir ittifak olmadığını ifade eden Ünlü, “Bizim darbe yapma teşebbüsü içerisinde olanlara karşı sokaklarda oluşmuş güçlü bir ittifaktır. Genel anlamda baktığımızda hem Cumhurbaşkanımız hem de Sayın Bahçeli’nin kurduğu bu ittifakı önemsiyoruz. Biz, bunu ülkemizin geleceği açısından bir beka olarak görüyoruz. Cumhur İttifakı 15 Temmuz sonrasında oluşan daha sonra 24 Haziran seçimlerinde de güçlenen bir yapıya sahip. İlelebet devam edecek bir ittifak, kutlu bir ittifak. Allah birliğimizi ve beraberliğimiz bozmasın. Bizler bu ittifaktan da mutluyuz” şeklinde konuştu.

“Bir belediye fazla almak için bu kadar yol denemeye gerek yok”

Yerelde de bakıldığında kendilerinin bu ittifaka bağlı olduklarını söyleyen Ünlü, “Cumhur İttifakının önemini kavramış ve bunları koruyup kollayan, hassasiyetle üzerinde durduğumuz, hiçbir zaman Cumhur İttifakına zarar gelmeyecek bir şekilde seçim sürecini teşkilatlarımızla birlikte adaylarımızla bir bütünlük halinde sürdürüyoruz. Bu konuya çok hassas davranıyoruz. Cumhur İttifakı, 1-2 seçimlik bir ittifak değil. Biz, AK Parti olarak üzerimize düşen sorumluluğu bugüne kadar yaptık, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Bakıldığında sahada gerek adaylarımızla, gerek vekillerimizle, gerek zaman zaman kamu kurum ve kuruluşlarına asılsız, yalan, iftira şeklinde, çamur at izi kalsın şeklinde bir siyasi çalışmayı görüyoruz. Bu bizim parti düsturumuza aykırı bir durum. Bizim genel başkanımızdan, genel merkezimizden aldığımız terbiyede böyle bir seçim politikası yürütmemizi öngörmüyor. İsteriz ki diğer partilerde aynı şekilde çalışmalarını sürdürsün. Baktığımızda yine sahadaki söylemlerde tamamen bizler proje odaklı çalışıyoruz, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Fakat özellikle son zamanlarda artarak gelen adaylarımıza dönük, milletvekillerimize dönük, şahsiyetlerine, kişiliklerine dönük karalama, yalan, iftira, asılsız birçok söylemle karşı karşıyayız. Cumhur İttifakı olmak bunu gerektirmez. Bir belediye fazla almak için bu kadar yol denemeye gerek yok. Onlara da tavsiyemiz kendi projelerini anlatsınlar. Halkımız zaten olan biten her şeyi görüyor. Onun için bizler, sağduyumuzu kaybetmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimiz koruyacağız. MHP ile birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Kastamonu gibi bir ilde yaşıyoruz, maneviyatı güçlü, kadim bir şehirde yaşıyoruz, hemen hemen bizim halkımızın çoğu birbirini tanıyor ve akrabalık ilişkileri var. Arkadaşlık ilişkilerimiz var, dostluklarımız var, bunlar sadece bir seçim sürecinde heba edilecek şeyler değil. Bizler, seçim bittikten sonra da yan yana geleceğiz, birbirimizle sohbet edip birbirimizin dertlerine derman olmaya çalışacağız. Bu yüzden bu seçimler gelip geçicidir, baki olan dostluklardır. Siyaset yapmak karalamak değil, siyaset yapmak doğruları söylemektir, eğer gerçekten adaylarımıza yönelik olumsuz bir şeyler var, ellerinde bilgi, belge varsa, biz hukuk devletiyiz, adaylarımıza yönelik bu tür iftiralar atılmak yerine gerçekten ellerinde bu tür bilgi ve belgeleri varsa adli mercilere şikayette bulunmalarıdır. Birde üzüldüğümüz başka bir konu var. Adaylarımıza yönelik adam değil, adamlık gibi söylemler var. Adam olmak belli bir guruba dahil olmak değil. Adam olmak dik bir duruş sergilemektir. Bizim adaylarımızda Allah’a şükür AK Parti’nin adaylarıdır ve hepsinin de bir dik duruşu vardır. Yerelde de inşallah bundan sonra herkes projelerini anlatır. Herkes yapacaklarını anlatır. Biz, seçim süreci başladıktan sonra hiçbir adayla ilgili kişilikleriyle veya şahsiyetiyle ilgili bir açıklamamız olmadı. Bizlerde aynı saygıyı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Birçok yatırımı hem ülkemize hem de ilimize kazandırdık”

2002 yılında iktidara gelen AK Parti’nin ‘yapılamaz’ denilen birçok hizmeti bu ülkeye kazandırdığını söyleyen Ünlü, “Yaptığımız yatırımlar sayesinde özellikle de ulaşım alanında ülkemiz, daha güçlü bir konuma geldi. Güçlü bir ülke konumuna geldik. Yaptığımız ulaşım yatırımlarla yaptığımız köprülerle, otoyollarla, havalimanlarımızla aynı zamanda demir yolu ağlarımızı örüyoruz. Hızlı tren hatlarımızı hızla büyüyor gelişiyor. Bir taraftan denizcilik anlamında da hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Bunların hepsini toparladığımızda İpek Yolunun üzerinde güçlü bir Türkiye olarak varlığımız sürdürüyoruz. Tabi bu sadede ulaşım ağının İpek Yolu üzerinde değil Türkiye içerisindeki gelişmişliğe de çok büyük katkısı var. Biz ülkemizin dört bir yanını bölünmüş yollarla donattık. Onun yanında yaptığımız birçok proje var. Dünyanın en büyük 3.havalimanını kısa bir sürede biz hayata geçirdik. Almanya’ya baktığımızda Berlin Havalimanını onlar için bir prestij programı 2016 yılından bu yanan kadar Almanya gibi dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Almanya dahil daha henüz o prestij projesi Berlin Havalimanını bitiremediler. Biz çok kısa bir zamanda dünyanın en büyük 3. Havalimanını ülkemizde, İstanbul’da hayata geçirdik. Bunlarla bitmedi bizim yaptığımız aslında birçok şey var. Milli Savunmaya baktığımızda Atak helikopterimizden tutun gelip kendi gemimizi üretmeye başladık. Kendi İHA’larımızı, SİHA’larımızı bunun yanında birçok alanda Millileşme adına büyük bir yol aldık. Bu da şükürler olsun bizi özellikle Milli Savunmada dışarıya bağımlılıktan kurtarıyor. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ben güçlü Türkiye olma yolunda daha da ileri gideceğiz. Artık biz ithal milli savunma sistemleri alan bir ülke değil aynı zamanda biz milli savunmada dışarıya ihraç eden bir ülke konumuna geleceğiz. Tabi bunun yanında eğitimden, sağlığa, sosyal politikalara onun yanında tarımdan sanayi yatırımlarına kadar birçok alanda turizmden kültüre kadar birçok alanda tüm Türkiye’de büyük hizmetleri halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

“Kurduğumuz üniversitede şu anda 30 bin öğrenci eğitim görüyor”

Ünlü, “Yerele baktığımızda Kastamonu’da yapılan hizmetlere baktığımız da eğitim alanında 272 milyon Kastamonu’muza yatırım yaptık bugüne kadar. Şu an birçok okulumuz hem ilimizde hem ilçelerimizde yeniliyor. Tabi birçok siyasetçi geldi Kastamonu’da meydanlarda söz verdiler. Kastamonu Üniversitesi kuruyor muyuz, kuracağız dediler ama yapmadılar. Allaha şükürler olsun Kastamonu’da 2006 yılında Kastamonu Üniversitemizi kurduk. İlimizde kurduğumuz üniversitede de aynı zamanda ilçelerimizde de yaygınlaştırarak geliştirdik, büyüttük. Başlangıcında çok az sayıda üniversite öğrencimiz varken bugün 29 bin 134 öğrenciye kadar yükseldik. Büyüyen, gelişen bir üniversite haline geldik. Bu çok önemliydi ilimizin kalkınması, gelişmesi için. Eğitim alanında da öğrencilerimize bir fırsat sunmuş olduk. Ülkemizin diğer yerlerinde olduğu gibi burada da üniversitemizin gelişmesi ile çalışmalarımız devam edecek. Bunun dışında sağlık alanımızda 364 milyon TL bugüne kadar yatırım yaptık. Bu 364 milyon TL’nin yaptığımız devlet hastanesi ilçelerimize yapmış olduklarımız var. 112 acil servisimiz sayısı birdi. Şu an 32’ye yükselttik. Bizim iktidara geldiğimiz dönemde Kastamonu’da bir tane acil servis varken şu an 32’ye yükselttik. 112 acil ambulans sayımız 2 iken şu an 53’e çıkardık. Önümüzdeki günlerde ilk etapta 10 tane ambulansımız geliyor ama yıl içerisinde biz daha fazlasını talep ettik. Önümüzdeki süreçte bu yıl içerisinde en az 20 tane daha yeni ambulansı ilçemize kazandırmış olacağız. Bunun yanında üç tanede kar paletli ambulansımız ilimizde mevcut.

“Tıp Fakültesiyle ilgili en yakında sürede gelişme olacak”

Göreve geldikten sonra en büyük istediğinin Kastamonu Tıp Fakültesi’nin hayata geçmesi olduğunu vurgulayan Ünlü, “Sayın Tahsin Babaş ile bu konuda sürekli istişarelerde bulunuyoruz. Bakanlıklarımızla görüşüyoruz. Ödenek noktasındaki talep ve desteklerimizi iletiyoruz. Yakın bir zamanda bir ödenek sağlanacak. İnşallah bu taleplerimiz yerine geldiğinde en kısa sürede Tıp Fakültemizi hizmete açmayı düşünüyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı samimiyetle sürdürüyoruz” diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığının da Kastamonu’da 472 milyon lira yatırımı olduğuna dikkat çeken Ünlü, “Bu yatırımlar arasında 46 milyon liraya ihale edilen Kapalı Spor Salonumuzun yapımına inşallah kısa sürede başlanacak. Bunun yanı sıra bin 300 kişilik yurt binası da yapılacak. İlçelerimizde eksik olan spor salonlarını da tamamlayacağız inşallah” dedi.
Ilgaz Tüneli’nin yapıldığını hatırlatan Ünlü, “Ilgaz Dağını 35 dakikada geçiyoruz. Ankara’ya biraz daha yakınlaştık. Havalimanımız faaliyete geçti” şeklinde konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 273 milyon lira yatırımının bulunduğunu anlatan Ünlü, bunların büyük çoğunluğunun TOKİ yatırımları olduğunu söyledi.

“Köy yollarımız yüksek standartlı sıcak asfalt ile asfaltlıyoruz”

KÖYDES yatırımlarına da değinen Ünlü, “KÖYDES ödeneklerinde farklı bir yola girdik. Artık köylerimizin yolları da yüksek standartları yol haline geliyor. Sıcak asfaltı köylerimizin yoluna seriyoruz. Bu bizim için dezavantajdı. Zorlu ve dağınık bir coğrafyada hizmet vermeye çalışıyoruz. Milletvekillerimiz, İl Genel Meclisi üyeleriyle yaptıkları bir toplantı sonrası Cumhurbaşkanımızdan ödenek talebinde bulunduk. Türkiye’de iller bazında en yüksek ödenek ilimize kazandırıldı. İnşallah bu yılda aynı ödeneği alacağımıza inanıyorum. Yollarımız, sıcak asfalt ile kaplandıktan sonra inşallah uzun bir zaman yol sorunumuz ortadan kalkmış olacak. Hem konforlu hem de sağlıklı yollar üretmiş olacağız. Grup yollarımızın büyük çoğunluğunu bitirdik. Personelimize, kurumlarımıza teşekkür ediyoruz ama daha çok çalışıp daha iyi hizmet üretmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Devlet Su İşleri’nin şu anda 9 barajda çalışmalarını sürdürdüğüne işaret eden Ünlü, “Bu 9 barajda çalışmalar bittikten sonra arazilerimizin büyük çoğunluğu sulamaya açılmış olacak. Tabii yeterli görmediğimiz, gereksiniz duyduğumuz yerlerde göletler yapacağız. Biz, her zaman çiftçimizin, üreticimizin yanındayız” dedi.

“Tarım Bakanımızı önümüzdeki günlerde mutlaka ilimizde ağırlayacağız”

Kastamonu’da kendir konusunu muhalefetin sürekli gündemde tuttuğunu ve ‘Neden Kastamonu demedi de Vezirköprü dedi’ şeklinde eleştiriler olduğunu hatırlatan Ünlü, şöyle konuştu: “Bizler, milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız Tahsin Babaş, Taşköprü Belediye Başkanımız Hüseyin Arslan ile birlikte Cumhurbaşkanımızın yanına gittik. SEKA Fabrikasını, kendirin Kastamonu için ne kadar önem taşıdığını, ilimizin kendir ile iç içe olduğunu ve geçmişe yönelik yapılan çalışmalarından bahsettik. Bu yöndeki dosyamızı kendilerine sunduk. Kendirin merkezi Vezirköprü değil, aslında tohumunun merkezi oluyor. Tohuma baktığınızda Vezirköprü’de çok fazla var ama bizde o kadar çok tohum yok. Sarımsak, tohumda nasıl Taşköprü’nün merkezi ise, siyez nasıl Kastamonu’nun merkezi ise kendirinde tohumu Vezirköprü’de olduğu için böyle bir söylemde bulundu. Ama kendirin ekim alanlarına bakıldığında tabii ki Kastamonu’da bulunuyor. Biz, kendir dikimi yapabiliyoruz. Tarım Bakanımızı Kastamonu’ya davet etmiştik, aslında kendir ile ilgili kendisinden ilk ağızdan açıklamalar bekliyorduk ama yoğun programından dolayı gelemedi. Seçim öncesi olmasa bile seçimden sonra bakanımız, ilimizi ziyaret edecekler ve gerekli açıklamalar yapacaklar. Sadece kendir ile ilgili değil, hayvancılık hakkında, sektörün istek ve talepleriyle ilgili bir toplantı mutlaka ilerleyen günlerde inşallah yapılacak”

31 Mart’ta yapılacak seçimlerde Kastamonu halkının desteğini isteyen Ünlü, “31 Mart’ta AK Parti belediyeciliğiyle tanışmayan bütün ilçelerimizi buluşturmak istiyoruz. Bunda da halkımızın güçlü desteğini inşallah bekliyoruz” diye konuştu.

Ünlü, önümüzdeki hafta 26 Mart’ta Ticaret Bakanı Ruhsan Pekcan’ın Kastamonu’yu ziyaret edeceğini kaydetti.
Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri