TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Ünlü; 'Koronavirüs ile mücadelede her geçen gün daha iyiye gidiyoruz'

Ak Parti'de videokonferans toplantıları devam ediyor…
Ünlü; 'Koronavirüs ile mücadelede her geçen gün daha iyiye gidiyoruz'
İrfan Salcı -

Ak Parti'de koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında toplantıların video konferans yöntemiyle yapılmasına devam ediliyor.
Pazartesi günü İl yönetim kurulu toplantısını, Cuma günü İlçe Başkanları toplantısını Cumartesi günü de İl Genel Meclisi grup toplantısını gerçekleştiren AK Parti'de en önemli gündem maddeleri koronavirüs ile mücadele ve KÖYDES çalışmaları oldu. Toplantılara AK Parti Bursa Milletvekili ve Kastamonu İl Koordinatörü Mustafa Esgin’de katıldı.
Gerçekleşen toplantılarla ve gündemle ilgili bilgilendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü: “Bilindiği üzere dünyamız ve ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. AK Parti teşkilatları olarak bizler de bu zor sürecin bir gerekliliği olarak toplantılarımızı il başkanlığımızda yapmaya ara vererek, video konferans yöntemiyle toplantılarımıza devam ettik. 2 aydır olduğu gibi bu hafta da il yönetim kurulu toplantımızı, ilçe başkanları toplantımızı ve İl Genel Meclisi grup toplantımızı video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik. Bursa Milletvekilimiz ve İl Koordinatörümüz Sayın Mustafa Esgin’de toplantılarımıza katılarak teşkilatlarımızla bir araya geldi. İlimizdeki hizmetlerin sürekliliğini sağlamak ve teşkilatlarımızla bağımızı en üst seviyede tutmak maksadıyla bu toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Koronavirüsle mücadele ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de devam ediyor. Gerek ülke olarak gerekse il olarak koronavirüsle mücadelede her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı normalleşme süreci kapsamında bazı iş yerlerinin açılması ve sokağa çıkması yasaklanan yaş gruplarına süreli izin verilmesi sürecin normalleşmesiyle ilgili atılan önemli adımlardandır. İlimizde de karantina altında bulunan köylerimizin birçoğundan karantina kalktı, ilçelerimizin birçoğunda seyahat yasağı kaldırıldı. Vatandaş olarak tedbirlere uymaya devam ettikçe bu süreci en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum." dedi.
KÖYDES ödenekleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü: “Toplantılarımızın bir diğer gündem maddesi de KÖY-DES ödenekleri oldu. Devletimiz bu yıl da 73 Milyon TL ödenek belirleyerek en büyük payı ilimize ayırdı. Bu önemli hizmetin ilimize kazandırılması hususunda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a ve İl Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah il olarak koordinasyon içerisinde bu ödeneğin en verimli şekilde kullanılmasını sağlayacağız. Grup yollarımız başta olmak üzere köy yollarımız, su ve kanalizasyon hizmetlerimiz ile köylerimizin altyapı sorunlarını önemli ölçüde gidermeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda İl Genel Meclis üyelerimiz ile de bir toplantı düzenleyerek Köydes ödeneklerinin en verimli şekilde kullanılabilmesi için istişarelerde bulunduk. Bunun yanında hükümetimizce ilimiz merkezine ve ilçelerimize yatırımlar da devam ediyor. Sağlık merkezleri, okullar, huzurevi, MİEM, DSİ yatırımları, Karayolları yatırımları, spor salonları, KYK yurtları, kurum müdürlüğü binaları başta olmak üzere ilimiz genelinde yapılan tüm yatırımların takibini milletvekillerimiz ve il teşkilatımızla birlikte yapıyoruz. Daha güçlü bir Kastamonu için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Koronavirüs salgını sonrasında daha güçlü Türkiye, daha güçlü Kastamonu için çalışacaklarını belirten İl Başkanı Ünlü: “Mübarek Ramazan ayını bu yıl hüzünle geçiriyoruz. Ramazan ayı vesilesiyle toplumumuza kardeşlik iklimi hakim olur, kalabalık sofralarla iftarlarımız şenlenir, camilerimizde bol bol Kuranı Kerim okunur, teravih namazları vesilesiyle camilerimiz dolar, adeta bayram havası yaşanırdı. Bu yıl Ramazan ayının sevincini buruk yaşıyoruz. İnşallah bu sürecin sonunda camilerimize kavuşacak, hemşerilerimizle çok daha sık bir araya geleceğiz. Ramazan ayını geçtiğimiz yıllardaki gibi dolu dolu etkinliklerle geçiremesek de her gün mahallelerimizi ziyaret etmeye, işyerleri sürekli açık olan esnaflarımızla kısa da olsa hasbihal etmeye gayret gösteriyor, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz. İnanıyorum ki sabrın sonu selamet olacak ve şu zor günlerden çok daha güçlü çıkacağız, güçlü Kastamonu ve güçlü Türkiye için daha çok çalışacağız” dedi.

 
Yorum Yazın