TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Yüksel Aydın, Kastamonu merkez için bütün kapıları kapattı

Kastamonu’da ittifak yok diyen Aydın, 'Eleştirilerimiz artarak devam edecektir' dedi.
Yüksel Aydın, Kastamonu merkez için bütün kapıları kapattı
İrfan Salcı - Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, Ak Parti Kastamonu milletvekili Hakkı Köylü'nün ittifak hakkında yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Kastamonu’da ittifak yok diyen Aydın, 'Eleştirilerimiz artarak devam edecektir' dedi. Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen MHP İl Başkanı Yüksel Aydın, “Cumhur İttifakı ruhu dediğimiz hadise 234 Haziran’da oluşmuştur. O gün bugün Milliyetçi Ülkücü liderinin ortaya koyduğu tavrı eksiksiz mensupları olarak bize uyguluyoruz eksiksiz uygulamaya da devam edeceğiz. Ancak 31 Mart yerel seçimleri içinde hukuki alt yapısı olmayan ama 24 Haziran’da oluşan Cumhur İttifakının ruhuna uygun bazı yerlerde bazı büyükşehirlerde yerel anlamda ittifak yapılmıştır karşılıklı Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi iki siyasi partinin liderlerinin talimatı doğrultusunda 30 büyükşehirde, ilçelerinde ittifak yapılmıştır. Bunun altını çizerek söylüyorum. Yani bu konuyu bir daha gündeme taşımakta istemiyorum. Anlamayanlara da izahı noktasında puntolarla bunu ifade etmemize yardımcı olursanız siz basın mensupları olarak aynı konuyu tekrar tekrar gündeme getirmekten yoruluyoruz bazen. Çünkü 30 büyükşehir dedik 30 büyükşehirde Milliyetçi Hareket Partisiyle, Adalet ve Kalkınma Partisi ittifak yapıyor” “Dün Adalet ve Kalkınma Partisinin Sayın Milletvekili bir açıklamada bulunmuş. Gazetelerin bir kısmında yer alıyor. Muallak ifadeler var. Ne diyor? İttifak kapısı kapalı değil yerelde diyor. Ben hemen Sayın İl Başkanı Doğan Bey ile görüştüm. Dedim böyle bir açıklaması var milletvekilinizin bunu bir sorar mısınız? Maksadı, muradı neymiş. Kendisinin ifadesi bu. Daha önce biz birkaç ilçede böyle bir şey olabilir mi diye istişaremiz olmuştu Doğan Bey ile. Hatta milletvekilleri de vardı. Metin Bey ve Hakkı Bey. Biz bir teklif sunduk. Sadece birkaç ilçede olabilir mi? cevaplarını bekliyoruz. Zaman var daha o noktada bir şey olabilirse. Doğan Bey’de ifade etti. Bunu kastetmiştir dedi. O zaman Sayın Vekile bunu bu şekilde Arz edin. Ya da bir tahsir ya da düzeltme çünkü vatandaşta kafa karışıklığı oluşuyor. Ama bunun mutlaka kalın başlıklarla Kastamonu’da ittifak yok. Dolayısıyla bu konuyu sizlerden istirhamım bu şekliyle mutlaka Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından da düzeltilecektir. Ben öyle ümit ediyorum. Tabi bizim ana sloganımız da çıktı ittifak yapacağımız yerlerde. Gazetelerden takip etmişsinizdir. Biz beka meselesine bakış açımız üzerinden bu ittifaklar oluşuyor zaten. Türkiye sıkıntılı bir süreç yaşıyor”dedi. Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın’ın ardından söz alan MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu ise seçimi kazanacaklarını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan Adayı Galip Vidinlioğlu, “Bunları konuşan insanlar yani benim adaylığım mevzu bahis olduğu günden bugüne kadar bir fısıltı gazetesi habire bir şeyler üretiyor. Yok efendim ilk önce bir tanınırlık mevzusu açıldı. Akabinde işte ittifak mevzusu açıldı. Her gün yeni bir şeyler söyleniyor. Benimde özellikle bu anlamda aday tanıtım toplantısına kadar herhangi bir genel açıklama yapmamış olmamda her halde bunda etkili oldu ama bu biz özellikle bu şekilde planlamıştık. Aday tanıtım toplantımızdan sonra çok yoğun tebrikler aldım. Ve hemen hemen her kesimden de çok olumlu geri dönüşler oldu. İttifak meselesi sürekli gündeme geliyor. Çok açık ve net söylüyorum. Ben Milliyetçi Hareket Partisinin Kastamonu Belediye Başkan Adayıyım. Geri çekilmem, taviz vermem bu konuda mümkün değil hem kendime aykırı bir davranışım olur. Hem de partime karşı sorumluluğum var. Ben Genel Başkanıma söz verdim. Kastamonu’yu ben geri alacağım. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Bu konuda da bütün rakiplerimle yarış halindeyim” “Eleştiriler elbette olacaktır ama biz bu sadece Cumhur İttifakı bünyesinde değil. Sayın Tahsin Babaş’ın şahsında değil diğer adaylarla da ilgili ben Kastamonu’da ben Kastamonu’da seviyeli bir siyaset olmasını diliyorum ve istiyorum. Hakarete varan ya da farklı yönlere çekilebilecek ifadelerden kaçınıyorum kendime göre. Benim bütün derdim. Seviyeli ve düzgün bir yarış olsun adil bir yarış olsun herkes her şeyden yeterince yararlansın ve faydalansın. Şehre baktığım zaman yamuk yumuk ve çarpık yapılaşmayı görünce ben çok üzülüyorum. Ve inanıyorum ki Kastamonu’da yaşayan eskiler çoğunlukla bundan muzdarip ve rahatsız. Şimdi Kastamonu’ya bakıyorsunuz gerek Kuzeykent’e bakın gerek başka yere bakın inşaatlar durdu. Müteahhitler sıkıntı da vatandaş sıkıntıda üç gün sonra ev sahibi olacağım hayaliyle bir dairesinin yerine iki daire alacağım hayaliyle müteahhite veren insanlar bugün kiradalar ve hallerinden hoşnut değiller. E şimdi ortada problemimiz var” dedi.


Yorum Yazın