İSTANBUL - Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü tarafından projelendirilen Beşyol Metrobüs İstasyonu Sefaköy İstasyonu'na 600 metre, Florya İstasyonu'na ise 800 metre mesafede olacak.
Yaya üstgeçidinden istasyona ulaşımı sağlamak amacıyla 14 metre genişliğinde, 45 metre uzunluğunda çelik bir platform yapılarak, birkaç noktadan bağlantı amaçlanıyor. 600 metrekarelik platform üzerinde sosyal alanlar için de yer sağlanıyor. Yeni yapılan üstgeçitte hem yan yol taraflarında hem de istasyon bölgesindeki asansörler sayesinde engelli vatandaşların bu hizmeti kullanması amaçlanıyor.
Açıklamada, projesi tamamlanan istasyonun yakın bölgede bulunan üniversite, Polis Okulu ve Küçükçekmece halkının metrobüse erişimini kolaylaştıracağı ifade edilerek, şöyle denildi:
"Yaya sirkülasyonunu rahatlatmak amacıyla D-100 Kuzey yan yol tarafında Alageyik- Şehit Mahmut Ergül sokakları arası yayalaştırılmıştır. Metrobüs istasyonu projelendirilirken Küçükçekmece ilçesinin en önemli caddelerinden biri olan Reyhan Caddesi'nin D-100 ile bağlantısı da istasyona gelmeden sağlandı ve proje kapsamına alındı. Projenin ihalesi yapıldıktan sonra kısa sürede tamamlanacak."

MTV ve trafik cezalarını ödemeyenler dikkat!
TÜİK verilerine göre Ocak ayı enflasyonu aylık TÜFE yüzde 0.56 ÜFE yüzde 0.38 oldu
Merkez Bankası Başkanı Başçı, yastık altında bulunan altınların Türkiye'nin gizli serveti olduğunu söyledi.
Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Türkiye ekonomisinin 2012 yılında çok az bir büyüme göstereceğini belirterek,
TBMM Genel Kurulunda, Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı
Merkez Bankası Başkanı Başçı, enflasyonun ikinci çeyrekten itibaren kademeli düşüş sergileyeceğini söyledi.
2011 yılı Aralık ayında 2010 yılının aynı ayına göre ihracat yüzde 5,6 artarak 12 milyar 484 milyon dolar, ithalat ise yüzde 0,2 artarak 20 milyar 590 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2011 yılı 4. Dönem Turizm İstatistiklerine göre turizm geliri 5 milyar doları geçti.
Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Volkswagen'in Türkiye'de yatırımı ciddi şekilde düşündüğünü, ön raporun Mart'ta yayınlanacağını açıkladı.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, cari açık konusunda en olumsuz rakamların geride kaldığını belirterek, "Artık her ay, bir önceki aya göre cari açığın düşmeye başladığı bir döneme girmiş bulunmaktayız" dedi.
Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?