TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Magazin

Anjelika Akbar’dan ‘bendir’, ‘aşk’ ve ‘cemre’ sürprizi

Dünyaca ünlü piyanist Anjelika Akbar, ‘Cemre’ olgusunu mistik ve manevi boyutuyla inceleyerek enstrümantal müzik yolu ile anlattığı yepyeni bestesi ‘Üç Cemre, Üç Aşk’ ile dinleyiciyle buluşuyor. Performans; Devlet Opera ve Balesi...

Anjelika Akbar’dan ‘bendir’, ‘aşk’ ve ‘cemre’ sürprizi

Dünyaca ünlü piyanist Anjelika Akbar, ‘Cemre’ olgusunu mistik ve manevi boyutuyla inceleyerek enstrümantal müzik yolu ile anlattığı yepyeni bestesi ‘Üç Cemre, Üç Aşk’ ile dinleyiciyle buluşuyor.

Performans; Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan’ın ve Beyhan Murphy’nin desteğiyle sahnelenecek. Cemre kavramı ile ilk kez Türkiye’de tanıştığını ve çok etkilendiğini belirten Akbar’a, Opera ve Bale Orkestrası kadrosunun solistleri de sahnede eşlik edecek.

Sahnede ilk defa ‘bendir’ çalacak olan Akbar’ın performansında, Üç Cemre’yi üç enstrüman temsil ediyor. Bendir-sonsuz devinim ve ritim; var oluşun kesintisiz nefesini anlatırken, Hava-Klarnet (Ecesu Sertesen), Su-Piyano (Anjelika Akbar), Toprak-Çello’yu ifade ediyor (H. Şafak Erişkin). Cemreler bir doğa olayı olarak bir doğa figürü ile birleşiyor ve doğayı, Mezzo-Soprano (Elif Tuğba Tekışık) temsil ediyor. Eser tamamen kadın müzisyenler tarafından seslendirilecek.

Eser, “Prolog, Hava, Su, Toprak ve Epilog” bölümlerinden oluşuyor. Sahne düzenlemesi Yücel Özeke’ye ait olan eser, İstanbul’un ardından birçok Türkiye sahnelerinde ve yurt dışında sahnelenecek.

Yorum Yazın