AJANSLAR -
Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'da iki noktayı hedef alan bir saldırı gerçekleştirdiklerini iddia etti.
Husiler tarafından yapılan açıklamada, Riyad'daki Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile Kızıldeniz kıyısındaki Yanbu kentinde bulunan Saudi Aramco tesisinin hedef alındığı belirtildi.
Saldırının yöntemi, yol açtığı hasar ve olası can kayıplarına ilişkin ayrıntı paylaşılmadı. Suudi Arabistan makamlarından da konuya ilişkin doğrulama içeren bir açıklama aktarılmadı.
'Hindistan vatandaşlarını kurtardık'
Husilerin askeri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz'de, Babülmendep Boğazı yakınlarındaki Zukar Adası açıklarında Hindistan vatandaşlarını taşıyan bir yatı hedef aldığını iddia etti.
Seri, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, teknede bulunan 14 Hindistan vatandaşının Husiler tarafından kurtarıldığını belirterek olayla ilgili daha ayrıntılı bilgi verileceğini bildirdi.
Suudi Arabistan'ı suçlayan Seri, "Suudi düşmanın bu pervasız eylemi Kızıldeniz'deki uluslararası deniz ulaşımını tehdit ediyor. Uluslararası toplum, Suudi düşmanın bu tür sorumsuz eylemlerde bulunmasını engellemeli" ifadelerini kullandı.
Söz konusu iddialara ilişkin Suudi Arabistan tarafından yapılmış bir açıklama ise henüz aktarılmadı.
Yemen'de üç hava saldırısı
Öte yandan Husilere yakın medya kuruluşları, Yemen'in güneybatısındaki Taiz kentinde bulunan Sarari bölgesine üç hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.
Henüz saldırılarla ilgili resmi kaynaklardan bir doğrulama gelmedi.