TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Meteksan'dan 'YGS' açıklaması

Yükseköğretime Giriş Sınavı'nda (YGS) şifreleme iddiası, soru kitapçıklarını basan METEKSAN'ın Genel Müdürü Bilal Altın, tarafından da yalanlandı.
Meteksan'dan 'YGS' açıklaması
ANKARA (İHA) - Altın, YGS'deki 'şifreleme' iddiaları nedeniyle METEKSAN'ın Bilkent'teki merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Sınav döneminde uyguladıkları güvenlik önlemleri ve alınan tedbirler hakkında bilgi veren Altın, soru kitapçıklarını basıldığı 'kapalı dönem'de, soru kitapçıklarını getiren ÖSYM personeli de dahil, tüm çalışanların dış dünyayla bağlantısının kesildiğini vurguladı.

Soru kitapçıklarının bu yıl ilk defa dijital ortamda, her aday için ayrı ve rastgele şekilde basıldığını anlatan Altın, basın kuruluşlarına dağıtılan soru kitapçığının ise ayrı olarak kendileri tarafından hazırlandığını kaydetti. Altın, eğer şifreleme gibi bir sistem olsaydı, bunun 26 soru için değil, tüm soruları kapsaması gerektiğine işaret ederek, "Basına dağıtılan soru kitapçığı hiçbir adayda kullanılmamıştır. Bu iddialar kafaları karıştırıyor ve bunların hiçbir bilimsel dayanağı yoktur" diye konuştu.

Altın, bu konuda sorumlu aranacaksa, kendilerinin sorumlu olduğunu ifade ederek, "Şifreleme gibi böyle bir şey aklımızın ucundan geçmemiştir. Bu iddiaların bilimsel dayanağı yoktur" şeklinde konuştu.






Yorum Yazın