TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
Mina Başaran kimdir?

Mina Başaran kimdir?

Mina Başaran kimdir?

Başaran ailesinin tek kızı ve Başaran Holding’in veliahtı olan 28 yaşındaki Mina Başaran 2013 yılından beri Başaran Holding'de aktif rol alıyordu.

Mina Başaran’ın Can Başaran adında erkek kardeşi var. Mina Başaran pek çok dergiye seyahat yazıları da yazıyordu. Mina, hırslı ve yetenekli yapısıyla dikkat çekiyordu.

Özel jette Hüseyin Başaran’ın tatil için Dubai’de olan bekarlığa veda partisinden dönen kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşının olduğu öğrenildi.



Gıda, turizm, yatçılık, inşaat ve enerji alanlarında iş yapan Hüseyin Başaran’ın işlerindeki en büyük yardımcısı kızı Mina Başaran’dı.

Başaran, Koç Üniversitesi’nde işletme bölümünü okuduktan sonra European Business School’da lüks marka yönetimi üzerine master eğitimi almıştı.

Başaran Grubu’nun genç veliahtı Mina Başaran ile Metprint Baskı Sistemleri’nin sahibi Murat Gezer, mutlu ilişkilerini Ekim ayında resmiyete döküp nişanlanmıştı. Soho House’da dillere destan bir törenle nişanlanmıştı.

14 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda görkemli bir düğün töreni ile evleneceklerdi.



DUBAİ dönüşü İran’da düşen Başaran Holding’e ait özel jette yaşamını yitiren 11 kişi arasında yer alan Mina Başaran’ın babası Hüseyin Başaran, Antalya’daki firması CMB Yatçılık tarafından imal edilen ve ‘Dünyanın En İyi Dizayn’ ödülü de alan 23 milyon Euro’luk süperlüks yata kızının adını vermişti.



Hüseyin Başaran’ın, Antalya Serbest Bölge’de faaliyet gösteren firması CMB Yatçılık’ın 2012’de denize indirdiği süper lüks yata, kızı Mina Başaran’a ithafen ‘Mina’ adını vermişti.

Yapımı 18 ayda tamamlanan ve dünyada ilk kez bir teknede balkon uygulaması yapılmasının da katkısıyla ‘Dünyanın En İyi Dizayn Ödülü’nü kazanan 23 milyon Euro değerindeki 47 metrelik Mina adlı ultra lüks tekne, İngiliz bir iş insanına satılmıştı.



İran’dan gelen üzücü kaza haberi Türkiye’yi yasa boğdu. Kazadan yaklaşık 1 saat sonra uçağın Başaran Holding’e ait olduğu ve uçakta bulunan 3’ü mürettebat toplam 11 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Uçakta bulunanların ise Dubai’ye bekarlığa veda partisine gittiği ortaya çıktı.

Uçakta bulunan Hüseyin Başaran’ın kızı Mina’nın bekarlığa veda partisi düzenlediği ve 7 arkadaşıyla birlikte hafta sonunu Dubai’de geçirdiği belirtildi.

Metgraf Matbaacılık’ın sahibi Murat Gezer’le nişanlı olan Mina Başaran’ın bekarlığa veda partisine Dubai’ye gittiği öğrenildi.

Türkiye'yi yasa boğan bu olayın ardından Başaran Ailesi, gerek kızlarının fotoğraflarının izinsiz bir şekilde kullanılmaması gerek kendini bilmezlerin çirkin yorumlarını engellemek için Mina Başaran'ın hesabını kapatma kararı aldı.



İran Ulusal Sivil Havacılık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, jetin yerel saatle 16.59'da İran hava sahasına girdiği, 18.09 civarında (TSİ 17.39 ) düştüğü belirtildi.

Açıklamada, pilotun bölgedeki İran hava trafik kontrol merkeziyle irtibata geçtiği, teknik arıza nedeniyle alçalma talep ettiği ardından jetin ani bir şekilde hız kaybederek radardan kaybolduğu bilgisi verildi.

Yaşanan kaza ayrıca Türkiye’deki ilk ölümlü jet kazası olarak kayıtlara geçti.