Hırvatistan tarafından Bosna Hersek’in denize kıyısı olan tek şehri konumundaki Neum açıklarına yapılan tartışmalı Peljesac Köprüsü’nün inşaatı sürüyor. Çinli şirket tarafından inşa edilen 2,4 kilometre uzunluğundaki Peljesac Köprüsü, Hırvatistan’ın en güneyindeki Dubrovnik-Neretva bölgesini ana karanın geri kalan kısmına bağlayacak. Köprünün 6 ayağının inşasının kısa bir süre önce bitirilmesiyle beton yapısı tamamlandı. İnşaatın bir sonraki aşamasında ise çelik kirişler ile askı halatların montajı yapılacak.
Bosnalılar, Hırvatistan’ın güney toprakları ile kuzeydeki topraklarını karayolu ile bağlamayı hedefleyen Peljesac Köprüsü’nü egemenlik haklarına saldırı olarak nitelendirirken, Hırvatistan daha önce köprünün Bosnalılar tarafından da kullanabileceğini açıklamıştı.
Bosna Hersek’te 1995 yılında savaşı sonlandıran Dayton Barış Anlaşması görüşmelerinde Hırvatistan’ın almak için yoğun çaba sarf ettiği Neum, Boşnak lider Aliya İzzetbegoviç’in direnişi sonucu Bosna Hersek’te kalmıştı.
China Road and Bridge Corporation tarafından 2018’de inşaatına başlanan Peljesac Köprüsü’nün Haziran 2022’de tamamlanması bekleniyor.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Bosna Hersek'in denize çıkışını kapatan köprünün inşaatı sürüyor
Hırvatistan’ın güney ile kuzey topraklarını birleştirerek Bosna Hersek’in açık denize çıkışını kapatan Peljesac Köprüsü’nün inşaatı devam ediyor.
