Çin makamlarınca yapılan açıklamada, “Revizyon, ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda, tarihe, halka ve hayatını kaybedenlere karşı sorumluluk ilkesiyle yapılmıştır” ifadesi kullanıldı. Salgının ilk dönemlerinde tıbbi kaynakların yetersizliği nedeniyle bazı hastaların evlerinde yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, aynı dönemde vaka ve ölüm sayılarının raporlanmasında eksik ve kusurlar görüldüğü de ifade edildi.
Öte yandan, Çin anakarasında dün 26 yeni Covid-19 vakası kayıtlara geçerken, can kaybı bildirilmedi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, 26 yeni vakadan 15’inin yurt dışı kaynaklı olduğunu açıkladı. Böylece, ülkedeki toplam yurt dışı kaynaklı vaka sayısı bin 549’a yükseldi. Komisyon, Çin anakarasında dün Covid-19 kaynaklı ölüm görülmediğini bildirirken, Wuhan’ın revize edilen verileriyle birlikte ülkedeki toplam can kaybı sayısı 4 bin 632’ye yükseldi. Sağlık Komisyonu, dün 52 kişinin hastanelerden taburcu edildiği, şu ana dek taburcu edilen hasta sayısının 77 bin 944’e ulaştığı bilgisini de verdi.
17:49 Russell Brand tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından suçlu bulundu
17:39 Putin: Rus ve Belaruslu sporcuların oyunlardan menedilmesi insan hakları ilkelerine aykırı
17:22 Afyonkarahisar'da 5 kişinin cansız bedeni bulundu
17:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fon açıklaması: Hiç ummadığımız insanlar bu işin içine girmişler
16:59 Casusluk soruşturmasında ikinci dalga: İsrail'in 'Pandora'sı açıldı... 11 polis listede
16:54 MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Daltonlar suç örgütü üyesi Türkiye'de
16:52 Pizzaya ananas koymayı reddeden İtalyan şef işten çıkarıldı
16:11 Fransa'da ülke çapında grev ve protesto: Macron hükümetine yönelik baskı artıyor
15:41 Türkiye’nin 2040 enerji vizyonu açıklandı: 500 milyar dolarlık yatırım, 108 bin yeni istihdam
15:37 Güney Amerika Paraguay'da kaos: Ülkenin en büyük bankası çöktü sokaklar karıştı
15:34 Fenerbahçe'den ilk fotoğraf geldi: Emre Belözoğlu takımla antremana çıktı
14:58 Ukrayna’da dev dolandırıcılık ağı ortaya çıkarıldı: Şebekeyi koruyan üst düzey yetkililer gözaltına alındı
14:41 Ünlü e-ticaret sitesinde veri ihlali: 9 bin 882 kişinin kişisel bilgilerine erişim sağlandı
14:37 Trafik tartışması kanlı bitti: Motosiklet sürücüsü servis sürücüsünü bıçakladı
14:23 Cristiano Ronaldo'dan emeklilik kararı: Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı
13:57 Türkiye'nin demir çelik devi konkordato ilan etti
Çin korona salgınındaki ölü sayısını güncelledi
Çin sağlık birimleri koronavirüs salgınında vaka ve ölü sayılarının revize edildiğini açıklarken, Wuhan kentindeki toplam can kaybı sayısı bin 290 arttırarak 3 bin 869 olarak düzeltti.