Çin'in doğusundaki Jiangxi eyaletinde bulunan ülkenin en büyük tatlı su gölü olan Poyang'da aşırı yağışlar nedeni ile su rekor seviyeye yükseldi. Göl suları 22,53 metreye kadar ulaştı. Göldeki su seviyesindeki rekor artışın ardından bölgede kırmızı alarm durumuna geçilerek, sel uyarısı yapıldı. Sel felaketine karşı bölgede 50 binden fazla kişi görevlendirilirken, binlerce kişi ise evlerinden tahliye edildi.
Göl sularının iç bölgelere ilerlemesi için çalışmalar devam ediyor. Çin Su Kaynakları Bakanlığı, tarafından 4 Temmuz'dan bu yana ülke çapında 212 nehirde sel alarmı verilirken, 19 nehirde ise su seviyesi hala normalin üzerinde seyrediyor.
Öte yandan, ülkede 6 Temmuz'dan bu yana yaşanan sel felaketlerinde 5,2 milyon kişi etkilenirken, 455 bin hektardan fazla ekili alan zarar görürdü. Sel felaketleri ülke ekonomisine 900 milyon dolardan fazla zarar verdi.
17:55 Husiler'den 'Suudi askeri noktalara' saldırı açıklaması
17:27 AB’den itiraf: Ceuta göçmen krizi ile Rusya arasında herhangi bir bağlantı bulunamadı
17:07 Milli atıcı Tuğba Bugur 23 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu
16:43 Trabzonspor Salah'ın maaşını açıkladı: KAP'a bildirildi
16:01 Bakan Fidan: İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları istikrar için en ciddi tehditlerden biri
15:40 FIFA kriz toplantısı: Infantino için ne sonuç çıktı?
15:14 Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ifade veren Ertuğrul Özkök: Asla aklımın ucundan dahi geçmeyecek bir şey
15:12 Tarihi Kadıkalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edildi
14:38 Müslüman Amerikalılar, Michigan’da Abdul El-Sayed'in zaferini kutladı
14:03 Güneş'in ilk kez bu kadar ayrıltılı gördük
13:58 Almanya'da kuraklık derinleşiyor: Ren Nehri'nde taşımacılık sekteye uğradı
13:15 Ahbap Soruşturması'nda MASAK incelemeleri ortaya çıktı: Hangi ünlü isim ne kadar bağışta bulundu?
13:11 İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırım dalgası: Listede Ozon Bank da var
13:08 İngiltere’de restoranlar, publar ve tiyatrolar, gizlilik endişeleri nedeniyle akıllı 'casus gözlükleri' yasaklıyor
12:26 Bilim insanları ilk kez marulda et proteini üretti
12:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14'te MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
Çin'deki Poyang Gölü'nde su rekor seviyeye yükseldi
Çin'in en büyük tatlı su gölü olan Poyang'da suyun rekor seviyede yükselmesi ile bölgede sel uyarısı yapıldı.