Kenya'da son 3 haftadır etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda 194 kişi hayatını kaybettiği bildirildi. Meydana gelen sel felaketinden yaklaşık 100 bin kişinin etkilendiği belirtilirken heyelan nedeniyle bölge sakinlerinin tahliyesinde güçlük çekildiği ifade edildi.
Hükümet Sözcüsü Cyrus Oguna yaptığı açıklamada, "Dünden bu yana son 24 saat içinde 30 kişiyi kaybettik. Toplam can kaybı 194'e yükseldi" ifadelerini kullandı.
Son 3 hafta içinde sel nedeniyle 100 bin kişinin yerinden olduğunu belirten Oguna, sel felaketinin ülkede 26 kişinin ölümüne neden olan korona virüs salgınının yayılmasına karşı yürütülen mücadeleyi zorlaştırdığını ifade etti.
Enerji Bakanı Sekreteri Charles Keter ise yaptığı açıklamada, ülke genelinde barajların kapasitesinin benzeri görülmemiş seviyelere ulaştığını aktardı. Bakan Keter, "Buna hiç tanık olmadık ve bu iyi bir işaret değil" şeklinde konuştu.
Öte yandan ülke genelindeki seller nedeniyle acil durum alarm seviyesi yükseltildi. Kenya Meteoroloji Servisi ise şiddetli yağışların Mayıs ayının sonuna kadar devam edeceğini belirtti.
17:49 Russell Brand tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından suçlu bulundu
17:39 Putin: Rus ve Belaruslu sporcuların oyunlardan menedilmesi insan hakları ilkelerine aykırı
17:22 Afyonkarahisar'da 5 kişinin cansız bedeni bulundu
17:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fon açıklaması: Hiç ummadığımız insanlar bu işin içine girmişler
16:59 Casusluk soruşturmasında ikinci dalga: İsrail'in 'Pandora'sı açıldı... 11 polis listede
16:54 MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Daltonlar suç örgütü üyesi Türkiye'de
16:52 Pizzaya ananas koymayı reddeden İtalyan şef işten çıkarıldı
16:11 Fransa'da ülke çapında grev ve protesto: Macron hükümetine yönelik baskı artıyor
15:41 Türkiye’nin 2040 enerji vizyonu açıklandı: 500 milyar dolarlık yatırım, 108 bin yeni istihdam
15:37 Güney Amerika Paraguay'da kaos: Ülkenin en büyük bankası çöktü sokaklar karıştı
15:34 Fenerbahçe'den ilk fotoğraf geldi: Emre Belözoğlu takımla antremana çıktı
14:58 Ukrayna’da dev dolandırıcılık ağı ortaya çıkarıldı: Şebekeyi koruyan üst düzey yetkililer gözaltına alındı
14:41 Ünlü e-ticaret sitesinde veri ihlali: 9 bin 882 kişinin kişisel bilgilerine erişim sağlandı
14:37 Trafik tartışması kanlı bitti: Motosiklet sürücüsü servis sürücüsünü bıçakladı
14:23 Cristiano Ronaldo'dan emeklilik kararı: Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı
13:57 Türkiye'nin demir çelik devi konkordato ilan etti
Kenya'da sel felaketi: 194 ölü
Kenya'da son 3 haftadır etkisini gösteren şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve heyelanlarda 194 kişi hayatını kaybetti.