Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) İdlib’de rejim güçlerinin Türk askerine saldırısının ardından ‘İdlib’ konulu toplantısında, Rusya’nın BM daimi temsilcisi Vasiliy Nebenzya konuşma yaptı. Nebenzya konuşmasında Esad rejimini savunarak gerçekleşen saldırıları meşrulaştırmaya çalıştı. Vasiliy Nebenzya, “İdlib’de ateşkesin sürekli ihlal edilmesine karşı Suriye ordusunun teröristlere cevap verme ve saldırıları bastırma hakkı vardır. Terörizmin tüm farklı biçimlerinin Suriye’nin egemenlik alanlarında bulunduğunu düşünüyorum” dedi.
ABD’nin Suriye’de teröristleri haklı çıkarma amacının olduğunu söyleyen Nebenzya, “Maalesef bu ABD’nin temsilcileri de dahil tüm yetkilileri tarafından yapılıyor” diyerek ABD’yi suçladı.
Türk askerinin şehit edildiği rejim saldırılarına da değinen Nebenzya, Türk askerlerinin saldırıda şehit edilmesine üzüldüklerini belirtti. Fakat Nebenzya Türk askerinin yanı sıra Suriye askerinin ölmesinden dolayı da üzüntü duyduklarını söyleyerek rejim taraflı söylemlerine devam etti.
ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft ise Türkiye lehine açıklamalarda bulunarak, Türkiye’ye ABD’nin desteğinin tam olduğunu kaydederek, “Askerlerinin ölümüyle sonuçlanan gayrimeşru saldırılara karşılık verme konusunda Türkiye’ye desteğimiz tamdır” ifadelerini kullandı.
Craft konuşmasında ayrıca Rusya’yı bölgedeki savaş uçaklarını acilen yere indirmeye, Suriye ile Rusya’yı Astana Sözleşmesi sınırlarına çekilmeye çağırdı.
Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ise oturumda yaptığı konuşmada Türkiye’nin tavrını çok net bir şekilde dile getirerek, ’’Türkiye savaş istemiyor ama güvenliği tehdit edilirse de güç kullanmakta tereddüt etmeyecek" dedi.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Rusya'nın BM temsilcisi Nebenzya yine rejimi savundu
Birleşmiş Milletler'in İdlib konulu toplantısında Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Şam rejimini savunarak saldırıları meşrulaştırmaya çalıştı.