AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Komiseri Joseph Borrell önce mültecilerle ilgili şikâyetleri dinlemek üzere Yunanistan’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’la görüşen Borrell mülteciler konusunda, "AB sınırlarını korumakta kararlı" diye konuştu.
Ardından Kıbrıs Rum kesimine geçen Borrell burada Rum lider Nikos Anastasiadis’le görüştü.
Türkiye’nin doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri konusunda Rum tezlerini dinleyen Borrell onlara destek vererek "Sizin sorununuz, AB’nin de sorunu. Türkiye’den sondajlarını durdurmasını isteyeceğim. Türkiye ile deniz münhasır alan sorunlarınızı çözmek için yardımcı olacağım" dedi.
Borrell daha sonra Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in düzenlediği helikopter turuna katılarak Kıbrıs adasının batısında, nisan ayından beri sondaj yapan Yavuz gemisine 12 km yaklaşarak çalışmaları 5 dakika kadar havadan seyretti.
Rum lider Nikos Anastasiadis ise AB yetkilisi Josep Borrell ile görüşmesinin ardından devlet televizyonu RIK’e çıkarak tarihi bir itirafta bulundu ve Türkiye ile askeri çatışmanın Rumların sonu olacağını söyledi.
Öte yandan Borrel’in ziyareti ve sözlerine KKTC’den tepki geldi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Borrell’in görüşme taleplerini kabul etmediğini belirterek “AB değerleri ile de örtüşmeyen bu davranış kabul edilemez bir yaklaşımdır" dedi.
17:55 Husiler'den 'Suudi askeri noktalara' saldırı açıklaması
17:27 AB’den itiraf: Ceuta göçmen krizi ile Rusya arasında herhangi bir bağlantı bulunamadı
17:07 Milli atıcı Tuğba Bugur 23 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu
16:43 Trabzonspor Salah'ın maaşını açıkladı: KAP'a bildirildi
16:01 Bakan Fidan: İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları istikrar için en ciddi tehditlerden biri
15:40 FIFA kriz toplantısı: Infantino için ne sonuç çıktı?
15:14 Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ifade veren Ertuğrul Özkök: Asla aklımın ucundan dahi geçmeyecek bir şey
15:12 Tarihi Kadıkalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edildi
14:38 Müslüman Amerikalılar, Michigan’da Abdul El-Sayed'in zaferini kutladı
14:03 Güneş'in ilk kez bu kadar ayrıltılı gördük
13:58 Almanya'da kuraklık derinleşiyor: Ren Nehri'nde taşımacılık sekteye uğradı
13:15 Ahbap Soruşturması'nda MASAK incelemeleri ortaya çıktı: Hangi ünlü isim ne kadar bağışta bulundu?
13:11 İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırım dalgası: Listede Ozon Bank da var
13:08 İngiltere’de restoranlar, publar ve tiyatrolar, gizlilik endişeleri nedeniyle akıllı 'casus gözlükleri' yasaklıyor
12:26 Bilim insanları ilk kez marulda et proteini üretti
12:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14'te MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
Yavuz gemisi'ne AB-RUM provokasyonu
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Komiseri Joseph Borrell Kıbrıs Rum yönetiminde Rumların provokasyonuna alet oldu.