İSTANBUL/İHA - “Turist Ömer” tiplemesiyle hayatımızda yer eden Yeşilçam’ın unutulmaz ismi ünlü devlet tiyatrocusu Sadri Alışık, 1995 yılında karaciğer, böbrek ve solunum yetmezliği ile kemik iliği hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiş ve Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilmişti. Yeşilçam’da çok sayıda filmde rol alan Sadri Alışık, 92’nci doğum gününde oğlu Kerem Alışık tarafından düzenlenen törenle mezarı başında anıldı. Duygusal anların yaşandığı anma törenine oğlu Kerem Alışık’ın yanı sıra ailenin diğer üyeleri ve Yeşilçam’ın usta isimleri ile çok sayıda seveni katıldı.
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Sadri Alışık’ın uzun yıllar kullandığı ve kendi aracı olan 1957 model Chevrolet Belair marka aracını mezarı başına getirdi. Ünlü isimler ve sevenleri Sadri Alışık ve eşi Çolpan İlhan’ın mezarı başında dua ederken, duygu dolu anlar yaşandı.
Sadri Alışık’ın uzun yıllar kullandığı 1957 model Chevrolet Belair marka aracını 4’üncü kez, filmlerinde kullandığı başka bir Chevrolet aracı ilk kez getirdiklerini ifade eden İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, "Biz düşünerek aileye bir sürpriz yapmak istedik. Sadri ustayı saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.
“ONU ZATEN HER GÜN ANIYORUZ"
Sadri Alışık ile birçok ortak projede yer alan Yeşilçam emekçisi Süleyman Turan da, “Onun yanında bir anlamda eğitim almış biri olarak söyleyebilirim çok iyi bir dost, çok iyi bir ağabey, çok iyi bir arkadaştı. Onu zaten her gün anıyoruz. Burada elbette daha büyük bir kalabalıkla birlikte bugününde anıyor olmak çok başka bir şey” diye konuştu.
“ONLARDAN ÇOK OLMAYI BİLDİ"
Birçok Yeşilçam yapıtının senaristi olarak, Sadri Alışık’ın oynadığı ‘Ah Güzel İstanbul’ ve ‘Ah Müjgan Ah’ filmlerinin de senaryosunu yazan Sefa Önal da bu yılki anma törenine katıldı. Önal, “Sadri Alışık’a çok yazdım ben. Kült filmler olmuştur. Kendisi bir defa halkı, insanı, çevreyi nasıl bu kadar iyi tanıdı merakımdır hep. Onlardan çok olmayı bildi ve öyle olunca da sinemada müthiş bir seyirci yakaladı. Tam bir halk sanatçısıydı. Yeri dolmaz. İkinci bir Sadri Alışık gelmemektedir” ifadelerini kullandı.
Anma töreninin ardından sevenleri ve ailesi bir süre daha mezarı başında Sadri Alışık’ı yad ederken, törene katılanlara tatlı ikram edildi.
17:55 Husiler'den 'Suudi askeri noktalara' saldırı açıklaması
17:27 AB’den itiraf: Ceuta göçmen krizi ile Rusya arasında herhangi bir bağlantı bulunamadı
17:07 Milli atıcı Tuğba Bugur 23 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu
16:43 Trabzonspor Salah'ın maaşını açıkladı: KAP'a bildirildi
16:01 Bakan Fidan: İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları istikrar için en ciddi tehditlerden biri
15:40 FIFA kriz toplantısı: Infantino için ne sonuç çıktı?
15:14 Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ifade veren Ertuğrul Özkök: Asla aklımın ucundan dahi geçmeyecek bir şey
15:12 Tarihi Kadıkalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edildi
14:38 Müslüman Amerikalılar, Michigan’da Abdul El-Sayed'in zaferini kutladı
14:03 Güneş'in ilk kez bu kadar ayrıltılı gördük
13:58 Almanya'da kuraklık derinleşiyor: Ren Nehri'nde taşımacılık sekteye uğradı
13:15 Ahbap Soruşturması'nda MASAK incelemeleri ortaya çıktı: Hangi ünlü isim ne kadar bağışta bulundu?
13:11 İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırım dalgası: Listede Ozon Bank da var
13:08 İngiltere’de restoranlar, publar ve tiyatrolar, gizlilik endişeleri nedeniyle akıllı 'casus gözlükleri' yasaklıyor
12:26 Bilim insanları ilk kez marulda et proteini üretti
12:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14'te MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
Sadri Alışık mezarı başında anıldı
Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Sadri Alışık, 92’nci doğum gününde ailesi, oyuncu arkadaşları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. Sadri Alışık’ın uzun yıllar kullandığı 1957 model klasik otomobili de tören için mezarı başına getirildi.