ANKARA/İHA- Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, “BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan Kudüs ile ilgili karar tasarısının 14 oya karşı ABD’nin tek oyuyla veto edilmesi tarihi önemdedir ve anlamlıdır. ABD, Kudüs konusunda BM Güvenlik Konseyinde de yalnız kalmıştır. ABD, BM Güvenlik Konseyinin daha önce aldığı kararlara uyma çağrısında bulunan tasarıyı veto ederek yanlışta ısrar etmiştir. ABD, uluslarası hukuka aykırı bu tutumunda ısrar etmemelidir. ABD, yanlış kararından bir an önce geri adım atmalıdır. BM Güvenlik Konseyinin bu kararı, BM Genel Kurulu’na getirilecektir. BM Genel Kurulu’nda da ABD yalnız kalacaktır. BM Genel Kurulu Kudüs konusunda tarihi bir karara imza atacaktır. Türkiye,BM üyelerinin Kudüs konusunda daha önce aldığı kararlara ve uluslararası hukuka sahip çıkacağına inanıyor.Türkiye,başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’ni tanımasının sağlanması,Kudüs’ün statüsünün korunması için konunun takipçisi olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
ABD yalnız kalmıştır
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'ABD, Kudüs konusunda BM Güvenlik Konseyinde de yalnız kalmıştır. ABD, yanlış kararından bir an önce geri adım atmalıdır' dedi.
