ANKARA/İHA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e gerçekleştirilen suikast hakkında da açıklamalarda bulunarak olay aydınlanan kadar takipçisi olacaklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik olası kayyum atamasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Vallahi billahi cehennemin kapılarını açarlar. Hiç kimse için iyi olmaz” ifadelerini kullandı.
“Selahattin Demirtaş haksız yere yatıyor”
Türkiye’de haksız yere cezaevlerinde yatanların olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Osman Kavala haksız yere yatıyor. Selahattin Demirtaş haksız yere yatıyor. Mücella Yapıcı haksız yere yatıyor. Çiğdem Utku, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman haksız yere yatıyorlar bunlar. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa hiçbir haksızlığı mazur görmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Bu işten ne kadar pis kokuların geldiğinin de farkındayız”
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e gerçekleştirilen suikast hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin başkentinde bir suikast gerçekleştirildi. Sinan Ateş. Genç bir babayı öldürdüler. Ülkücü hareketin en değerli isimlerinden birisiydi, akademisyendi, milliyetçiydi, inançlıydı, Atatürkçüydü, iki kız çocuğunun babasıydı ve değerli bir eşi vardı. Bunu Ankara’nın göbeğinde katlettiler. Ailesi talep etti diye, konu siyasallaşmasın diye sabırla susuyoruz. Baba ve eşi ile konuştum sabırla sonucu bekliyoruz. Tabi ki bize de bilgiler akıyor. Biz bunun farkındayız, tabi ki çok şey biliyoruz bu konuyla ilgili olarak. Bu işten ne kadar pis kokuların geldiğinin de farkındayız. Görevliler işini yapsın diye şimdilik sesimizi çıkartmıyoruz. Bu cinayeti görmezlikten gelemezler, susarak bu işi geçiştiremezler. Biz buna CHP olarak izin vermeyeceğiz. Aile adalet istiyor, haksızlıklara karşı durmak istiyor. Adaleti savunan kişiler olarak bizler de adalet gerçekleşinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve bu olay aydınlatılıncaya kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.
“Ekrem başkanımıza bu komployu devam ettirirlerse, cehennemin kapılarını açarlar. Hiç kimse için iyi olmaz”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne olası bir kayyum atanması durumunu değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Görüyoruz ki işi kayyuma kadar götürme hevesindeler. Bu konuyu daha uzatmadan kısa ve net uyarılarda bulunacağım. Ekrem başkanımıza bu komployu devam ettirirlerse, Allah korusun kayyum atama aptallığına girişirlerse bunu bir diktatörün halkına uyguladığı terörizm olarak kabul edeceğiz ve öyle göreceğiz. Bu terörizme karşı olabilecek her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bunu yaparlarsa kimse Bay Kemalden daha fazla sabır beklemesin. Sakın bu hataya düşmesinler. Vallahi billahi cehennemin kapılarını açarlar. Hiç kimse için iyi olmaz” dedi.
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
09:58 Küresel sıcaklık rekor kırdı: Son 10 yıl tarihin en sıcak dönemi oldu
09:57 Altın fiyatları çakıldı: Ons altın yılın en düşük seviyesini test etti
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Bu işten ne kadar pis kokuların geldiğinin farkındayız"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Baba ve eşi ile konuştum sabırla sonucu bekliyoruz. Tabi ki bize de bilgiler akıyor. Biz bunun farkındayız, tabi ki çok şey biliyoruz bu konuyla ilgili olarak. Bu işten ne kadar pis kokuların geldiğinin de farkındayız. Görevliler işini yapsın diye şimdilik sesimizi çıkartmıyoruz” dedi.
