RİZE/İHA- Kahvaltı esnasında konuşan Kılıçdaroğlu, "Çay konusundaki rahatsızlığın gitmesi için uğraşıyoruz. Bunun için biz bir kanun teklifi hazırladık. Buradan bütün siyasi partilere sesleniyorum. Gelin bu kanunu onaylayalım. Gerekirse siz geçirin biz size oy, destek verelim. Rize’nin bu sorununu ortadan kaldıralım" şeklinde konuştu.
İktidar oldukları takdirde kaçak çayları Rize meydanında toplayıp bizzat kendisinin yakacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bakın adım gibi biliyorum. Rize’de üreticilerin birçoğu yıllardır iktidara destek veriyor. Ama bugün bakıyoruz ki alın teriniz başkalarına peşkeş çekiliyor. Biz alın teri ve emeğe değer veren bir partiyiz. Herkesin çalışmasını ve kazanmasını istiyoruz.
Bunun için bu konuya el koyuyorum. Az önce içerideki kadınlara söz verdim. Kaçak çay Türkiye için ciddi bir sorundur. İnşallah Rizelilerin oylarıyla birlikte iktidar olacağız. Ondan sonra o kaçak çayları toplayıp Rize meydanında yakacağım. Kimsenin Rizelilerin alın terini çalmasına asla izin vermeyeceğim. Eğer ben adaletten, haktan söz ettiysem, 450 kilometre yol yürüdüysem o kaçak çayları toplayıp burada yakmak boynumun borcudur” ifadelerini kullandı.
Kemal Kılıçdaroğlu, Bozkale Mahallesi'ni ziyareti sonrası Rize il merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu.
10:39 'Trump Hegseth'i görevden almayı değerlendiriyor'
10:22 Meteoroloji kırmızı çizgiyi çekti, üçlü alarm verdi: Sağanak, kar ve fırtına kapıda
10:19 Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı, Akın Gürlek'ten açıklama geldi: Yanlış yapanla vedalaşırız
10:17 Bitcoin'de sert düşüş: 76 bin doların altında ne oluyor?
10:14 Sarıgüller soruşturmasında 11 gözaltı daha: Şişli Meslek Yüksekokulu'na kayyum atandı
10:11 Brent petrol 100 doların altına indi: Piyasalar alarmda
17:49 Russell Brand tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından suçlu bulundu
17:39 Putin: Rus ve Belaruslu sporcuların oyunlardan menedilmesi insan hakları ilkelerine aykırı
17:22 Afyonkarahisar'da 5 kişinin cansız bedeni bulundu
17:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fon açıklaması: Hiç ummadığımız insanlar bu işin içine girmişler
16:59 Casusluk soruşturmasında ikinci dalga: İsrail'in 'Pandora'sı açıldı... 11 polis listede
16:54 MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Daltonlar suç örgütü üyesi Türkiye'de
16:52 Pizzaya ananas koymayı reddeden İtalyan şef işten çıkarıldı
16:11 Fransa'da ülke çapında grev ve protesto: Macron hükümetine yönelik baskı artıyor
15:41 Türkiye’nin 2040 enerji vizyonu açıklandı: 500 milyar dolarlık yatırım, 108 bin yeni istihdam
15:37 Güney Amerika Paraguay'da kaos: Ülkenin en büyük bankası çöktü sokaklar karıştı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Rize'de
Rize’nin Bozkale Mahallesi'nde vatandaşlarla kahvaltıda bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çay kanunu için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.