Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, AB'ye aday ve potansiyel aday ülkeler ile diğer Avrupa ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının davet edildiği Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Zirvesi'ne katılmak üzere Prag Kalesi’ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapıda Çekya Başbakanı Petr Fiala tarafından karşılandı. Saat 13.00'te gerçekleştirilecek açılış oturumu ile "Barış ve Güvenlik" konulu yuvarlak masa toplantısına katılacak olan Erdoğan, zirvede barış ve güvenlik, enerji, iklim ve ekonomik durum bakımından Avrupa'nın karşı karşıya olduğu sınamalara dair Türkiye'nin görüş, katkı ve değerlendirmelerini aktaracak. Erdoğan'ın ayrıca zirve marjında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve diğer bazı liderlerle de bir araya gelmesi bekleniyor.
Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi
Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi, AB üyesi ve üye olmayan 44 ülkenin liderini bir araya getiriyor. AB üyesi olmayan ülkeler arasında Türkiye, Arnavutluk, İngiltere, Sırbistan, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, İzlanda, Kosova, Lihtenştayn, Moldova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve İsviçre yer alıyor. “AB'ye üye olmayan ülkelerin de içerisinde yer aldığı diyalog ve iş birliği platformu” niteliğindeki oluşumun ilk toplantısında barış, güvenlik, enerji, iklim ve ekonomik durum bakımından halihazırda Avrupa’nın karşı karşıya olduğu zorluklar masaya yatırılacak. Zirvede AB dışındaki bir ülkede 6 ay içinde ikinci toplantının düzenlenmesinin kabul edilmesi de planlanıyor. Ayrıca toplantının sonucunun Avrupa Siyasi Topluluğu’nun devamlı olup olmayacağına dair işaret vermesi de bekleniyor.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Zirvesi'nin gerçekleştirileceği Prag Kalesi’ne giriş yaptı
