Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye ile Almanya arasında son zamanlarda tırmanan gerilime ilişkin konuşan Erdoğan, olanların baş sorumlusunun Almanya olduğunu söyledi. Erdoğan, "Türkiye ile Almanya arasındaki sorunda sorumluluk aranıyorsa bunun baş sorumlusu Almanya’nın stratejisidir. Almanya, şu ana kadar iç siyasi çekişmelerini sürekli olarak Türkiye’yi ve diğer Avrupa ülkelerini de yanına almak suretiyle bu sürece taşımıştır. Almanya, AB müktesebatına uymayan ülke durumuna düşmüştür. Biz vize konusu olmuştur ve AB sözüne uymamıştır" dedi.
ALMANYA’DAKİ TÜRKLERE ÇAĞRI
Cumhurbaşkanı, Almanya’da seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak, orada bulunan Türk vatandaşlara çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı, "Almanya’daki tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Bunlara sakın ola oy vermeyin hataya düşüp. SDP, Hristiyan Demokratlar, Yeşiller... Sakın. Türkiye düşmanı olmayan partilere oy verin. Bu artık Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımın onur mücadelesidir" şeklinde konuştu.
ALMANYA’YA ADİL ÖKSÜZ NOTASI
Almanya’ya verilen Adil Öksüz notasına da değinen Erdoğan, Almanya’daki teröristlerin Türkiye’ye iade edilmesini istediklerini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:
"Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz, notamızı verdik. Almanya’dan gerekli adımı atmasını bekliyoruz. Oradaki teröristleri kendilerinden istiyoruz. Onlar suçluyu istiyor, biz teröristi istiyoruz. 4 bin 500 terörist dosyasını Merkel’e verdim, herhangi bir dönüş olmadı."
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
09:58 Küresel sıcaklık rekor kırdı: Son 10 yıl tarihin en sıcak dönemi oldu
09:57 Altın fiyatları çakıldı: Ons altın yılın en düşük seviyesini test etti
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Almanya’daki Türklere çağrı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Almanya’daki tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Bunlara sakın ola oy vermeyin hataya düşüp. SDP, Hristiyan Demokratlar, Yeşiller... Türkiye düşmanı olmayan partilere oy verin' dedi.
