Başbakan Yıldırım, Şanlıurfa’da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Programda konuşan Yıldırım, 25 Eylül’de bağımsızlık referandumu yapmaya hazırlanan Irak Kürt Bölgesel Yönetimine bir kez daha uyarılarda bulundu. Yıldırım, “Gerek Suriye’de gerek Irak’ta birtakım hayaller peşinde olanlar, burada yapay devlet olmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler; ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride ve dışarıda her türlü girişim gerekli karşılığı anında görecektir. Bunu herkesin kafasına koyması lazım. Hiç kimse güney sınırlarımızda, Irak’ta, Suriye’de ‘oldu bitti’lerle iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye bu konuda kararlıdır, gerekli uyarılar yapılmıştır. Eğer bunun karşılığı görülmezse gerekli tedbirleri almaktan zerre kadar çekinmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
KILIÇDAROĞLU’NU DA ELEŞTİRDİ
Yıldırım’ın hedefinde, Avrupa’ya Türkiye’de can ve mal güvenliği olmadığı şikayetinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. Başbakan, Avrupa Basketbol Şampiyonası için Türkiye’ye Slovenya’dan Sırbistan’dan 20 bin seyirci geldiğini hatırlatarak, “Ülkemizi kötülemekle, yabancılara şikayet etmekle vatanseverlik olmaz. Ana muhalefet demek, iktidar alternatifi demektir. Ne vaat edeceksen onları söyle. Boş işlerle uğraşmaya lüzum yok. Bir koluna bölücüleri bir koluna FETÖ’cüleri alarak sokakları arşınlamakla hiçbir şey olmaz” diye konuştu.
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
Gerekli karşılığı anında görecek
Başbakan Binali Yıldırım, 'Gerek Suriye’de gerek Irak’ta yapay devlet olmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler; ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride ve dışarıda her türlü girişim gerekli karşılığı anında görecektir! dedi.
