ANKARA/İHA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da düzenlenen ‘Kerkük Sevdalıları ile Buluşma’ programında konuştu. Konuşmasında Bahçeli, Kuzey Irak’taki referandum komplosunun Sevr’i canlandırma teşebbüsü olduğunu belirterek, "Bu komplo Türkiye ve komşu ülkeleri parçalama testidir" dedi. Irak’ın da Suriye’nin de toprak bütünlüğünün Türkiye için hayati nitelikte olduğunu kaydeden Bahçeli, “Kerkük’ün güvenliği, Ankara’nın güvenliği demektir” ifadelerini kullandı. “Fitneyi odağında kurutmak, Türk devletinin en tabii hakkı, ertelenemez görevidir. Irak Türkmenlerine dil uzatan olursa o dili keser, tuzak kuran olursa o tuzakları başlarına geçiririz” dedi.
"84’Ü SÖYLESEYDİK..."
Bahçeli, “Kerkük-Musul” çıkışına “Bu fikir Diyarbakır’ı vermekle biter” diyen Doğu Perinçek’e de sert tepki gösterdi. Perinçek’in sözlerinin hiçbir gerçekçiliği olmadığını, asıl Kerkük’e sahip çıkılmazsa Diyarbakır’ın tehlikeye gireceğini belirten Bahçeli, “Çürük ve çorak bir zihniyet diyor ki; ’Kerkük, Musul’u alalım diyen Diyarbakır’ı verir.’ Bu ruhsuz, bu omurgasız sözlerin ne tarihle, ne coğrafyayla, ne jeopolitik gerçeklerle ne de milli siyasetle uzaktan yakından ilgisi yoktur. 82 Kerkük dedik, 83 Musul dedik. Eğer 84’ü söyleseydik herhalde bunlar çılgına dönecek, deli divane olup, geçmişte ziyaret edip gülücükler saçtıkları PKK kamplarında tekrar soluklarını alacaklardı. Biz Türk milliyetçisiyiz, biz Türkçüyüz” dedi.
İDLİB’E İNTİKAL
Devlet Bahçeli’nin gündeminde İdlib operasyonu da vardı. “İdlib’te yeni bir operasyon başlamıştır. Darısı Afrin’in başınadır ve bu da gerçekleşmelidir” diyen Bahçeli, devletin ve hükümetin yanında olduklarını kaydederek, “Türkiye’nin tüm düşmanlarına karşı biriz, beraberiz, çok güçlüyüz. Bu iradeyi kıramayacaklar, bu azmi bozamayacaklar, bu kaleyi aşamayacaklar. Şayet Barzani aklını başına almazsa bir gece orada görünmek, bağımsızlıkta ısrar ederse Misak-ı Milli’nin namusunu çiğnetmemek bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kaydetti.
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
İdlib'de operasyon başlamıştır, darısı Afrin'in başınadır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'İdlib’de yeni bir operasyon başlamıştır. Darısı Afrin’in başınadır ve bu da gerçekleşmelidir' dedi.
