Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi 17. Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı'na video mesaj gönderdi. Heyeti Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, “Sizleri ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Türkiye’ye hepiniz hoş geldiniz. Konferansın başarılı geçmesini, ülkelerimiz ve spor camialarımız açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. Farklı toplumların spor ortak paydasında bir araya gelmesi, barış atmosferinin güçlenmesinin yanında işbirliğinin de gelişmesine katkılar sunuyor. Çatışmaların ve savaşların küresel gündemi meşgul ettiği günümüzde sporun birleştirici, kucaklayıcı yönüne daha fazla ihtiyaç duyuyoruz” dedi.
Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı uluslararası spor organizasyonları vasıtasıyla insanlığa karşı sorumluluğunu yerine getirdiğini kaydeden Erdoğan, “Ülkemiz genelinde sportif tesisleşme ve sporun tabana yayılması çalışmalarımız günden güne artıyor. Sporcularımızın uluslararası farklı branşlarda elde ettikleri başarıları, spora verdiğimiz önemin neticeleri olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Konferans çerçevesinde alınacak kararların faydalı olacağına inandığını ifade eden Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki dönemde de insanımıza sporu sevdirecek, ülkemizi bir spor ülkesi haline getirecek adımları da atmayı sürdüreceğiz. Kurucu üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi çatısı altında spor yönetimi konusunda işbirliğimizi geliştirmeye hazır olduğumuzu bu vesile ile ifade etmek istiyorum. Konferansa katkı sunan, içeriğini zenginleştiren tüm herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
Sporun birleştirici, kucaklayıcı yönüne daha fazla ihtiyaç duyuyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çatışmaların ve savaşların küresel gündemi meşgul ettiği günümüzde sporun birleştirici, kucaklayıcı yönüne daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Ülkemiz genelinde sportif tesisleşme ve sporun tabana yayılması çalışmalarımız günden güne artıyor. Sporcularımızın uluslararası farklı branşlarda elde ettikleri başarıları, spora verdiğimiz önemin neticeleri olarak görüyoruz” dedi.
