Kırşehir Belediyesi’ni ziyareti sonrasında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Kuzey Irak’ta referandum kararı yanlış bir karardır. Bir maceradır. Gerekli uyarıları başından beri dostça komşu ülke olarak yaptık. Ancak görüyoruz ki uyarılar yerini bulmadı. Bu yanlışta ısrar devam ediyor. Tüm dünyanın karşı olduğu, komşularının hiç birinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz. Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Arabı, Süryanisi biz bu topraklarda dayanışma ile bu günlere kadar geldik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Burada huzuru bozmaya kişisel ihtiraslara kimsenin hakkı yok. Dolayısıyla bu referandum kararı alındıktan sonra atacağımız adımları dün gerçekleştirdiğimiz MGK toplantısında hemen ardından yapılan Bakanlar Kurulu’nda kapsamlı bir şekilde ele aldık. Hükümet sözcüsü Bekir bey de bunun ana hatlarını aktardı" dedi.
Atılacak adımların referandumda çıkacak sonuca göre atılacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Atacağımız adımlar şüphesiz Irak ve İran ile komşu ülkelerle yakın iş birliği içinde gerçekleşecek ve bunun bir diplomatik, siyasi boyutu, ekonomik boyutu, güvenlik boyutu olacak. Bunlardan hangi adımın ne zaman atılacağı sahadaki gelişmeye göre kararlaştırılacak. Tüm seçenekler görüşüldü, değerlendirildi. Her şey masanın üzerinde. Uygulama da, referandum sonucunu görelim ondan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. TBMM olağanüstü toplanıyor. Yurt dışına asker gönderme ile ilgili bir tezkere var. Bu tezkere görüşülecek ve mecliste oylanacak. Bu konuda desteğini ifade eden MHP ve CHP’ye teşekkür ediyorum. Mesele milli güvenlik meselesi olunca siyaset bizim geleneğimizde her zaman ikinci planda kalmıştır. Bu gün de bunun aynı şekilde gerçekleşmesi ülkemiz adına önemli bir konu vesilesidir. Dolayısıyla 80 milyon vatandaşımız var. Ülkemizin güvenliği için hiçbir maceraya asla müsamaha göstermeyiz. Doğusunda batısında bu ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın bütün insanlarımız müsterih olsun. Bu mesele Kürt kardeşlerimizin meselesi değildir. Kürt kardeşlerimiz hem bizim hem de komşu ülkelerde aynı şekilde huzur ve barış ile yaşamaları bizim en büyük arzumuzdur. Bizim istemediğimiz birinin bir maceraya kalkışmasıdır. Bütün dünyanın ikazlarına kulağını tıkayarak bildiği yolda, yanlışta ısrar etmesidir. Bunun bir bedeli olacaktır. Bu kararı verenler bu bedeli ödeyeceklerdir. Hiçbir dahli olmayan günahsız insanlara bedel ödetmeye hakkı yoktur" dedi.
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
09:59 Meteoroloji ve AKOM saat verdi: İstanbul ve birçok il için alarm, 'Baroklinik' cephe geliyor
Tüm seçenekler görüşüldü, her şey masada
Başbakan Binali Yıldırım, tezkere ve Milli Güvenlik Kurulu kararıyla ilgili değerlendirmede bulundu.
