ANKARA/İHA- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın düzenlediği "Uluslararası Çocuk Forumu Kapanış Programı" Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen programda konuşan Bakan Yanık, geçtiğimiz hafta İstanbul İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybeden Yusuf Meydan’ın adının Adana’da yapılacak çocuk evleri sitesine verileceğini, kızı Ecrin Meydan’ın adının ise aynı çocuk evi sitesinde yapılacak kütüphaneye verileceğini duyurdu.
“Teröre inat isimlerini sonsuza kadar yaşatmış olacağız”
Dünyanın, çocukların eğlendiği bir yer olması gerektiğini ancak insanlığın bunu başaramadığını söyleyen Bakan Yanık, “Suriye’de, Ukrayna’da ve birçok ülkede çocuklar güvenli bir gelecek için yaşadıkları ülkelerini terk etmek zorunda kalıyorlar. Açlık ve yoksulluk sebebiyle evlerinden uzak diyarlara göç ediyorlar. Terör olayları ile çocuklar yaşamdan koparılıyor, anneler, babalar çocuklarından ayrılıyorlar. Ülkemizde geçtiğimiz günlerde böyle bir acı bir olay yaşadık. İstanbul’da meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Meydan, bizim çalışma arkadaşımızdı. Adana il müdürlüğümüzde çalışan arkadaşlarımızdan biriydi. 9 yaşındaki kızı Ecrin ile birlikte maalesef Yusuf kardeşimizi kaybettik. Bugün sizlerle birlikte bir haberi de paylaşmak istiyorum. Çalışma arkadaşımız Yusuf’un ve kızı Ecrin’in aziz hatırasını yaşatmak istiyoruz. Yusuf Meydan’ın ismini Adana Sarıçam’da yapılacak çocuk evleri sitemize, kızı Ecrin Meydan’ın ismini de bu kuruluş içerisinde kuracağımız kütüphaneye vererek bu isimlerin bundan böyle birçok çocuğa yuva ve bilgi sağlamasını temin etmeye çalışacağız. Teröre inat isimlerini sonsuza kadar yaşamış olacağız” diye konuştu.
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
09:59 Meteoroloji ve AKOM saat verdi: İstanbul ve birçok il için alarm, 'Baroklinik' cephe geliyor
Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'in isimleri Adana'da yaşatılacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul’da bulunan İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısında hayatını kaybeden Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan’ın isimlerinin Adana’da yapılacak çocuk evleri sitesinde yaşatılacağını duyurdu.
