İSTANBUL/İHA- Galatasaray Kulübü’nün kurucusu, ilk başkanı ve ilk sporcularından Ali Sami Yen için, 66. ölüm yıl dönümünde Ferikaöy Mezarlığındaki kabrinde anma töreni düzenledi. Törene Dursun Özbek de katıldı. Özek, anma töreninden sonra ezeli rakipleri Beşiktaş’ın efsane başkanı merhum Süleyman Seba’nın da mezarını ziyaret etti.
“İKİSİNİN DE MEKANI CENNET OLSUN"
Daha sonra tören ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Özbek, “Bugün 1 numaralı üyemiz sayın Ali Sami Yen’in ölüm yıl dönümü. Her zaman kalbimizde yaşattığımız, büyüğümüz Ali Sami Yen’i kabri başında anmak için geldik. Daha sonra Türk sporuna büyük hizmetler veren sayın Süleyman Seba ağabeyimizin mezarını ziyaret ettik. Her ikisi de Türk sporuna hizmetler verdi. Onların verdiği hizmetlerin büyüklüğü, derecesi bugün çok daha iyi anlaşılıyor. Kendilerine Türk sporuna verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah onların kurmuş oldukları, büyümesinde, gelişmesinde büyük hizmetleri geçen büyüklerimizin Türk sporunda çok daha iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Her ikisinin de mekanı cennet olsun, ışıklar içinde yatsınlar” şeklinde konuştu.
17:56 Bolu Dağı Tüneli'nde araç yangını: Ankara istikametine ulaşım sağlanamıyor
17:38 Erdoğan'dan 'Mekke Anlaşması' açıklaması: Hiçbir ülkeyi hedef almıyor, katılıma açıktır
17:11 Galatasaray hazırlık maçında Villerael ile karşılaşacak: Maç saat kaçta, nerede oynanacak?
16:44 Adalet Komisyonu'nda Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı: Toplantı öncesinde salona girişte arbede yaşandı
15:15 Bilim insanlarından hafıza keşfi: Unutulan anılar geri getirilebilir mi?
14:53 FETÖ'nün suikast timindeki Karatepe'nin gösterdiği bölgelerde silah ve mühimmat aranıyor
14:34 Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Tazminata eklenecek
13:58 İspanya, göçmen çocukların birkaç hafta içinde ana karaya naklini hedefliyor
13:55 CHP'den açıklama geldi: Menderes Belediye Başkanı için kesin ihraç talep edildi
12:42 Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı
12:26 Ahbap Derneği soruşturmasında yeni gelişme: Yönetime kayyum atandı
12:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da: 3'lü savunma anlaşması imzalanacak
11:43 'Garantili vize' reklamlarına Bakanlık el attı: Aldatıcı reklam veren şirketlere ceza kesti
11:22 Moskova'da yasadışı kripto bürolarına operasyon: Ukraynalı dolandırıcıların paraları aklanıyordu
10:51 AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.1'lik deprem
10:20 Tayland'da okul saldırısı: 14 yaşındaki öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 6 kişi öldü
Ali Sami Yen ve Seba Türk sporuna büyük hizmetler verdi
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Sami Yen ve Süleyman Seba’nın Türk sporu için önemli olduğunu belirterek, “Onların verdiği hizmetlerin büyüklüğü, derecesi bugün çok daha iyi anlaşılıyor” dedi.