Yedikuyular Kayak Merkezi’nde yapılan 2’inci Ahir Dağı Atlı Kızak Yarışmasına Erzurum, Kastamonu, Artvin, Kütahya, Ankara, Kars, Erzincan, Bursa, Yalova ve Alanya olmak üzere 10 ilden 66 kulüpten 166 sporcu katıldı. Atların kar üstünde bir hayli zorlandığı yarışmalar kıran kırana geçerken, dereceye girenlere ödülleri verildi.
Ödül takdim töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, “Yedikuyular Kayak Merkezi açıldığı günden bu güne vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gördü. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz atlı kızak yarışmalarının bu yıl ikincisini düzenledik. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuzla işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimize ülkemizin çeşitli illerinden gelen tüm sporcularımıza ve siz değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum" dedi.
Türkiye Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç ise yaptığı açıklamada, bin yıldan beri süregelen bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını, bundan dolayı da bu organizasyonun düzenlenmesinde ve Yedikuyular Kayak Merkezi gibi bir tesisi kazandırmasından dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer ilgililere teşekkür etti.
DERECEYE GİRENLER
Atlı Kızak Şampiyonası’nda dereceye giren 1’inci Ahmet Yılmaz-Şah Dadaş Atlı Spor Kulübü, 2’nci İsrafil Yıldırım Çiftlik Atlı Spor Kulübü ve 3’ücü Hakan Çavuşoğlu Dadaş Atlı Spor Kulübü ile Centilmen Sporcu dalında Muhammet Yunus Yılmaz Özel Uzmanlar Atlı Spor Kulübü’ne madalyaları takdim edildi.
Ödül töreninin ardından protokol mensupları ile dereceye girenler topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
10:17 Almanya’da yerel seçimler: İki Türk aday belediye başkanı oldu
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası kıran kırana geçti
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğinde düzenlenen 2'inci Ahir Dağı Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası nefes kesti.
