Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda yarı finalde İngiltere-Hırvatistan karşılaşmasını yöneterek büyük başarıya imza atan Cüneyt Çakır ile yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun yurda döndü. Atatürk Havaalanı’nda çok sayıda vatandaşın karşıladığı Türk hakem heyeti, gelenlere teşekkür etti. Burada basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Cüneyt Çakır, “Onların buraya kadar gelerek destek vermesi muhteşem bir duygu. Zaten biz turnuva boyunca Türk halkının dualarını, desteğini hissettik. İnanılmaz bir duygu. Milli takımımız yoktu orada, keşke olsaydı da birlikte mücadele etseydik. Ama biz hakem takımı olarak orada olduk. İki kere üst üste Dünya Kupası’na katıldık. İkisinde de yarı final seviyesine kadar geldik. Bu muhteşem bir duygu bizim için Türk hakemliği adına. Bundan sonraki yapacaklarımız için de çok önemli bir gösterge. Bizim hedeflerimiz bitmez. Biraz dinlenip iki yıllık hedefler koyacağız. İnşallah 2020 Avrupa Şampiyonası var önümüzde. Oraya gitmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” şeklinde konuştu.
“RÜYAMIZ YARI FİNALLE BİTMEDİ”
Dünya Kupası’nda final yönetmenin sadece performans ile alakalı bir durum olmadığını dile getiren tecrübeli hakem, “Yarı finali duyduğumuz zaman çok mutlu olduk. Dünya Kupası’nda finali yönetmek performanslara bağlı bir şey değil her zaman. Çeşitli nedenleri olabilir. Mesela ne olabilir; İngiliz hakemsinizdir, İngiltere finale çıkar, siz yönetemezsiniz. Siz ne kadar iyi olursanız olun bunun çeşitli kriterleri var. Biz onlarla ilgilenmiyoruz. Biz sahaya çıkıp maç yönetiyoruz sadece ve en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. En baştan beri bunu yaptık. Yarı finalle de taçlandı. Bizim rüyamız yarı finalle bitmedi. Biz yarı finalle rüyamızı gerçekleştirdik. Dünya Kupası tarihinde sadece bir hakemin yapabildiğini biz Türk hakem ekibi olarak ikinci kez gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.
“ONLAR DÜNYANIN EN İYİ YARDIMCILARI”
Yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun hakkında da açıklamalarda bulunan Çakır, şunları söyledi:
“Onlar dünyanın en iyi yardımcı hakemleri benim gözümde. Fakat en büyük özellikleri çok çalışmak, asla pes etmemek. O yüzden ben çok eminim. Önümüzdeki bütün hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız.”
“VAR İLE POZİTİF FARKLAR YAŞANDI”
Bu yıl Dünya Kupası’nda da uygulanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi hakkında konuşan Cüneyt Çakır, “ile bir önceki Dünya Kupası’na göre çok bariz farklar yaşandı. Çok pozitif anlamda yaşandı. Gerek oyuncu davranışları gerekse adaletin sağlanması açısından çok iyi bir turnuva oldu. Bizleri de pozitif anlamda etkileyecek, topun oyunda kalma süresi artacak” dedi.
Cüneyt Çakır, 43 günlük Rusya macerasında ise en çok evini özlediğini belirtti.
“DÜNYA’NIN EN İYİ HAKEMİNE YARDIMCILIK YAPTIK”
Kendilerini karşılamak üzere havaalanına gelen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Tarık Ongun, “Biz de Bahattin ile birlikte dünyanın en iyi hakemine yardımcılık yapmaktan çok mutluyuz. Yaklaşık 10 yıl 200’in üzerinde maç yönettik. Birkaç yıl daha yapacak işlerimiz var” diye konuştu.
“ONUR VERİCİ BİR MACERAYDI”
2018 Dünya Kupası’nda yönettikleri yarı finalle önemli bir başarı elde ettiklerini söyleyen Bahattin Duran ise, “Çok büyük ve onur verici bir maceraydı. 2014’te yarı finale kalan takımlar bile 2018’de yoktu ama Türk hakem takımı yarı finaldeydi. Bizim için büyük bir mutluluk bu” şeklinde konuştu.
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
Cüneyt Çakır yurda döndü, İşte ilk açıklamaları
FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, “Bizim rüyamız yarı finalle bitmedi. Biz yarı finalle rüyamızı gerçekleştirdik” dedi.
