İSTANBUL/İHA- TEB BNP Paribas Tenis Ster Series’in basın toplantısı İstanbul Four Seasons Bosphorus Hotel’de yapıldı. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve milli tenisçi Çağla Büyükakçay’ın katıldığı basın toplantısında, bu yılın sürpriz ismi açıklandı. Kasım ayında düzenlenecek olan organizasyon için, Rus tenisçi Maria Sharapova, Türkiye’ye gelecek. Yıldız tenisçinin turnuva için çektiği video, basın toplantısında yayınlandı ve Sharapova, “Kasım ayında Türkiye’de görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.
“ANKARA’DAKİ COŞKU ÇOK GÜZELDİ
TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, amaçlarının kitlelere ulaşmak olduğunu ifade ederek, “Amaçlarımızdan birisi Türk tenisçileri, dünyanın en iyi isimleriyle bir araya getirip tenisi kitlelere sevdirebilmek. Federasyonumuzla yaptığımız işbirliğiyle bunu bir yerlere getirebildik. Geçen sene Ankara bizi çok şaşırttı çünkü 9 bine yakın insan geldi. İnşallah bu sene de aynı coşku olur. Tenisin sokaklara yayılması için üzerimize düşen görevi yerine getirmiş oluruz” diye konuştu.
DURMUŞ: ÜLKEMİZİN HER SOKAĞINDA TENİS OYNANMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da, birlikteliğin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, “Temel amaçlarımız dünyanın en iyi sporcusunu yetiştirmek istiyoruz. Ülkemizin her sokağında tenis oynanması için uğraşıyoruz. Ama bunları proje ve partnerlerle yapmak zorundasınız. TEB ile birçok projeyi gerçekleştirdiğimizde mutlu oluyoruz” açıklamasını yaptı.
ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY: SHARAPOVA İLE OYNAMAK GURUR VERİCİ OLACAK
Tenis Star Series’in bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Çağla Büyükakçay, “Bu organizasyonlar bizim geleceğimiz. Geçen sene Ankara’da muhteşem bir atmosfer vardı. Ben tenisle ilgili her geçen gün heyecanlanıyorum. Sharapova gibi bir ismin ülkemize gelecek olması çok önemli. WTA’de daha önce gelmişti ve ülkemizde güzel vakit geçirdiğini söylemişti. Sharapova’yla kariyerimde hiç oynamadım. Benim için çok büyük bir gurur” dedi. Türkiye’de tenisin çok iyi bir noktaya geldiğini de söyleyen Büyükakçay, “Cengiz Başkanım çok iyi bilir çünkü oğlu tenisçi. Türkiye’de tenis hayal edemeyeceğim bir noktaya geldi. Geçen sene Ankara’da göz yaşlarımı zor tuttum. 9 bin kişi bizi tezahüratlarla karşıladı. Bu hayal gibi bir durumdu. Benim ilk dönemlerimde sayımız 4 falandı. Ama şu anda ATP, WTA ve Tenis Stars Series gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Uluslararası anlamda başarılar gelince herkes daha çok heyecanlanıyor. Biz profesyonel teniste varlık gösteremeseydik, bu şampiyonalar uzaktan izlediğimiz bir durum olurdu. İstanbul Cup şampiyonluğumdan sonra bunu net gördüm. Sadece tenis kulübünde yaşadığım fotoğraf çektirme durumunu artık AVM’de ya da restoranda yaşıyorum” diye konuştu.
“HÜLYA AVŞAR’A DEFALARCA TEŞEKKÜR ETTİM”
Tenisin geçmişte sadece Hülya Avşar’ın oynadığı bir spor olarak bilindiğini sözlerine ekleyen Çağla Büyükakçay, “Ben kendisine defalarca teşekkür etmiştim çünkü tenisi bir şekilde insanlara ulaştırmıştı. Ama artık kendi organizasyonlarımız ve kahramanlarımız var. Benim için durum böyle. Gençler için normal geliyor. Öyle bir yoldan geldim ki, çok düşüş de gördüm, tenisle ilgili geleceğimin olmayacağını düşündüğüm noktalar da oldu. Hiç hayal edemeyeceğim Olimpiyatlar’a katıldım. Bu organizasyonlar sayesinde ve başarılarımız arttıkça çok daha güzel şeyler olacak” diye konuştu.
Çağla son olarak ilerleyen senelerde tenisin efsane ismi Serena Williams’la bir gösteri maçı yapmak istediğini sözlerine ekledi.
20:40 Sayıştay Daire Başkanlığı'na Mustafa Mis seçildi
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
10:17 Almanya’da yerel seçimler: İki Türk aday belediye başkanı oldu
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
Maria Sharapova Türkiye'ye geliyor
TEB BNP Paribas Tenis Star Series, kasım ayında dünya yıldızı Maria Sharapova’yı Türkiye’ye getiriyor. Rus yıldız, yayınladığı videoyla, Türkiye’ye selam göndererek, “Kasım ayında Tükiye’de görüşmek dileğiyle” dedi.
