Nazım Ayberk Sezgün - Kanada'da yapılan CMAS 20. Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda İngiltere ile karşılaşan Sualtı Hokeyi A Milli Takımı, İngiltere'yi 2-1 yenip Dünya üçüncüsü olarak Türk Bayrağını Kanada'da madalya kürsüsünde dalgalandırdı.
14 ülkenin katıldığı şampiyonada Türkiye, grubundaki ilk maçını İngiltere ile yapmış ve 3-2 mağlup olmuştu.
Bu maçın rövanşı niteliğindeki dünya üçüncülüğü eşleşmesinde Milliler, İngiltere'yi 2-1 mağlup etmesini bilerek bronz madalyaya uzandılar.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen başkanlığında ve TSSF Sualtı Hokeyi Teknik Kurul Başkanı Kadir Kırlıoğlu antrenörlüğünde 12 kişilik kadrosuyla grup maçlarından dünya üçüncülüğü maçına kadar 10 karşılaşma yapan Milliler, bu maçların 8'ni kazanarak büyük başarı elde etti.
İngiltere'ye 3-2, yarı final maçında Yeni Zelanda'ya 3-1 yenilen Milli takım Çeyrek final maçında Avustralya'ya karşı 2-1'lik skorla Avustralya’nın bu güne kadar ilk kez çeyrek finalde elenmesini sağladı.
Final karşılaşmasında Fransa'yı 3-0 yenen Yeni Zelanda Dünya Şampiyonu, Fransa ise Dünya ikincisi oldu.
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
10:17 Almanya’da yerel seçimler: İki Türk aday belediye başkanı oldu
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
Türkiye Sualtı Hokeyi A Milli Erkek Takımı Dünya üçüncüsü oldu
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Sualtı Hokeyi A Milli Takımı Kanada'da yapılan CMAS 20. Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda İngiltere'yi mağlup ederek erkeklerde Dünya üçüncüsü oldu.
