İZMİR/İHA- dliye önünde açıklama yapan ünlü futbolcunun avukatı Emin Özkurt, "Mağduriyetin 44’üncü günündeyiz. 44 günde herhangi bir ilerleme kaydedilmemesi yargıya ve adalete olan güveni sarsıyor” dedi.
Trabzonsporlu ünlü futbolcu Hugo Rodallega Martinez, tanımadığı kişilerce hakkında 2 milyon 500 bin TL tutarında icra takibi başlatılarak dolandırılmak istendiğini öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Avukatlarının girişimiyle parası son anda icra dairesinde tutulması sağlanan ünlü futbolcu geçtiğimiz ay Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine gelerek savcılığa şikayetçi sıfatıyla ifade vermişti. Dolandırılma girişimine ilişkin soruşturma sürerken Rodallega’nın avukatları Emin Özkurt ve Mikail Hasbek adliye önünde açıklama yaptı.
Konuya ilişkin soruşturmanın yürütüldüğünü kaydeden avukatlar, müvekkillerinin parasının 44 gün geçmesine rağmen halen kendisine verilmediğini kaydetti.
"MAĞDURİYETİN 44’ÜNCÜ GÜNÜDEYİZ”
Dolandırıcılık girişimini hukuki adımlarla engellediklerini söyleyen avukat Özkurt, "İcra kanalı kullanılmak suretiyle hesabından alınmak istenen 2,5 milyon liranın icra kasasında tutulmasını temin ettik. Bariz ve açık hukuk dışı girişime maruz kalmış müvekkilime parası kendisine iade edilmedikçe mağduriyeti devam etmekte. Bu mağduriyetin 44’üncü günündeyiz. 44 günde herhangi bir ilerleme kaydedilmemesi yargıya ve adalete olan güveni sarsıyor. Bir hırsızlık düşünün hırsızlık girişiminde evinize giren hırsız son anda çaldığı altınlar yakalanıyor. Altınların iadesi ertesi gün yapılır. Ama bekleniliyor. Böyle bir durumla karşı karşıyayız” dedi.
Avukat Özkurt, "Türk milleti adına yargı kararları veriliyor. Türk milletine de o kapıların açık olması gerekiyor. Hukuken hızlı ilerlenmesi gerekirken geciken bir adalet mekanizması içerisine hapsedilmekte. Rodallega bir dolandırıcılık girişimine maruz kaldıysa bu para iade edilmeli. Yok eğer bu girişimi yapanlar haklıysa mahkemenin bu parayı ilgili kişilere teslim edilmesi lazım" ifadelerini kullandı.
17:49 Russell Brand tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından suçlu bulundu
17:39 Putin: Rus ve Belaruslu sporcuların oyunlardan menedilmesi insan hakları ilkelerine aykırı
17:22 Afyonkarahisar'da 5 kişinin cansız bedeni bulundu
17:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fon açıklaması: Hiç ummadığımız insanlar bu işin içine girmişler
16:59 Casusluk soruşturmasında ikinci dalga: İsrail'in 'Pandora'sı açıldı... 11 polis listede
16:54 MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Daltonlar suç örgütü üyesi Türkiye'de
16:52 Pizzaya ananas koymayı reddeden İtalyan şef işten çıkarıldı
16:11 Fransa'da ülke çapında grev ve protesto: Macron hükümetine yönelik baskı artıyor
15:41 Türkiye’nin 2040 enerji vizyonu açıklandı: 500 milyar dolarlık yatırım, 108 bin yeni istihdam
15:37 Güney Amerika Paraguay'da kaos: Ülkenin en büyük bankası çöktü sokaklar karıştı
15:34 Fenerbahçe'den ilk fotoğraf geldi: Emre Belözoğlu takımla antremana çıktı
14:58 Ukrayna’da dev dolandırıcılık ağı ortaya çıkarıldı: Şebekeyi koruyan üst düzey yetkililer gözaltına alındı
14:41 Ünlü e-ticaret sitesinde veri ihlali: 9 bin 882 kişinin kişisel bilgilerine erişim sağlandı
14:37 Trafik tartışması kanlı bitti: Motosiklet sürücüsü servis sürücüsünü bıçakladı
14:23 Cristiano Ronaldo'dan emeklilik kararı: Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı
13:57 Türkiye'nin demir çelik devi konkordato ilan etti
Ünlü futbolcu 44 gündür 2,5 milyon lirasını alamıyor
Trabzonsporlu ünlü futbolcu Hugo Rodallega’nın avukatları dolandırılmak üzereyken son anda icra dairesinde tutulmasını sağladıkları 2,5 milyon liranın 44 gün geçmesine rağmen geri verilmemesine tepki gösterdi.