Samsun’da kış mevsiminin sıcak geçmesi nedeniyle buğday ve arpadan umduğunu bulamayan çiftçinin yüzü, ayçiçeği ile güldü. Mart aylarında ekimi yapılan yağlık ayçiçeği yüzünü gösterdi. Ayçiçeği üretimi yapılan bölgede tarlalar sarıya bürünürken ayçiçeği olgunlaşma aşamasına girdi. Sarıya bürünen ayçiçeği tarlalarında adeta görsel şölen yaşanıyor. Bölgedeki çiftçiler bu sene rekor verim bekliyor.
"BU KADAR BOL AYÇİÇEĞİNİ İLK KEZ GÖRDÜK"
Çiftçiler her yıl ekilen ayçiçeğinin bu yıl 2 kat daha fazla verimli olduğuna dikkat çekti. Hava şartlarının bölgede ayçiçeği yetiştirmek için uygun olduğunu belirten çiftçiler, bu kadar bol ayçiçeğini ilk kez gördüklerine dikkat çekti.
Bölgede çiftçilik yapan 70 yaşındaki Hüseyin Akbulut, "Bu sene Allah bolca ayçiçeği verdi. Bu yıl kişi başı yaklaşık 5’er dönüm ayçiçeği ektik. Biz bunları mart ve nisan aylarında ekmeye başladık. Şu an durum çok iyi. Çiçekleri güzelce açtı. Ağustos sonu veya eylül gibi inşallah toplayıp satmaya başlayacağız" dedi.
"AYÇİÇEĞİ YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ"
Mahmut Arslan isimli çiftçi ise, "Nisanda ekimlere başladık. Ağustos ve eylül ayı gibi de toplamaya başlayacağız. Bakanlık tarafından ayçiçeği yetiştirmeye yönelik desteklerimizi de aldık. Bu yıl çok verimli oldu. Ayçiçeği yüzümüzü güldürdü çok şükür" diye konuştu.
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
10:17 Almanya’da yerel seçimler: İki Türk aday belediye başkanı oldu
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
Ayçiçeği tarlaları havadan görüntülendi
Samsun’un en önemli ayçiçeği ekim bölgelerinden olan Vezirköprü ilçesinde bol çiçek açan ayçiçeği, şimdiden üreticinin yüzünü güldürdü. Rekor verim bekleyen çiftçiler, "Bu kadar bol ayçiçeğini ilk kez gördük" dedi.
