Karayapışkan cinsi güvercinle seyahat eden 35 yaşındaki Sebehattin Yılmaz, örnek davranışıyla hem hayvanseverlerin hem de yolcuların takdirini topluyor. Zeytin ismini verdiği güvercini sahiplenecek birine verebileceğini veya doğaya bırakabileceğini söyleyen Sebehattin Yılmaz, "Bu hayvanı küçükken buldum ve büyütmeye çalıştım. Kendi imkanlarımla besledim. Uçacak duruma geldi. Gerekirse uygun bir zamanda doğaya bırakmaya ümit ediyoruz. 2 aydır benim yanımda. Yolcularımızın tepkileri genelde olumlu. Sevmeye çalışıyorlar. Bir de kimseyi fazla rahatsız etmediği için problem olmuyor. Yolcularımızı rahatsız etmediği için daha çok seviliyor. İnsanlarımızdan tek isteğim yolda veya başka bir bölgede hayvanlara dikkat etsinler. Mevsim şartlarına göre beslenmelerine yardımcı olsunlar. Özellikle yollarda kedi ve köpek kazaları çok oluyor. Bu nedenle şoförlerimizin daha dikkatli olmasını rica ediyorum" dedi.
Güvercinle birlikte seyahat eden yolcular ise yaşananları cep telefonu ile görüntüleyerek sosyal medya hesaplarında hayvansever şoförü övgülerle paylaşıyor.
17:49 Russell Brand tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından suçlu bulundu
17:39 Putin: Rus ve Belaruslu sporcuların oyunlardan menedilmesi insan hakları ilkelerine aykırı
17:22 Afyonkarahisar'da 5 kişinin cansız bedeni bulundu
17:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fon açıklaması: Hiç ummadığımız insanlar bu işin içine girmişler
16:59 Casusluk soruşturmasında ikinci dalga: İsrail'in 'Pandora'sı açıldı... 11 polis listede
16:54 MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Daltonlar suç örgütü üyesi Türkiye'de
16:52 Pizzaya ananas koymayı reddeden İtalyan şef işten çıkarıldı
16:11 Fransa'da ülke çapında grev ve protesto: Macron hükümetine yönelik baskı artıyor
15:41 Türkiye’nin 2040 enerji vizyonu açıklandı: 500 milyar dolarlık yatırım, 108 bin yeni istihdam
15:37 Güney Amerika Paraguay'da kaos: Ülkenin en büyük bankası çöktü sokaklar karıştı
15:34 Fenerbahçe'den ilk fotoğraf geldi: Emre Belözoğlu takımla antremana çıktı
14:58 Ukrayna’da dev dolandırıcılık ağı ortaya çıkarıldı: Şebekeyi koruyan üst düzey yetkililer gözaltına alındı
14:41 Ünlü e-ticaret sitesinde veri ihlali: 9 bin 882 kişinin kişisel bilgilerine erişim sağlandı
14:37 Trafik tartışması kanlı bitti: Motosiklet sürücüsü servis sürücüsünü bıçakladı
14:23 Cristiano Ronaldo'dan emeklilik kararı: Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı
13:57 Türkiye'nin demir çelik devi konkordato ilan etti
Bu halk otobüsünün muavini güvercin
Kahramanmaraş’ta halk otobüsü şoförü, her gün sefere güverciniyle birlikte çıkıyor. Zeytin adını verdiği güvercini kendine muavin yapan şoför, yolculuk esnasında meslektaşlarını daha dikkatli olmaya davet ederek, hayvanlara sahip çıkılmasını istiyor.