Yaklaşık 300 metre yükseklikteki Hayri Samast Parkı içerisine kurulan çardakların havadan çekilen görüntüsü yüksekliğin boyutunu gözler önüne sererken, parka en çok ilgiyi selfi çekmek için gelen gençlerin oluşturduğu belirtiliyor.
Bölgeye Çal Mağarası’nı ziyarete gelenlerin ilgisinin olduğunu belirten Çal Mahallesi muhtarı İbrahim Aydoğan, çardaklara oturmak isteyenlerin genelde korka korka yaklaştıklarını söyledi. Aydoğan, “Buraya gelerek manzarayı seyredenler çok hoşlarına gittiklerini söylüyorlar. Gelenler önce korka korka yanaşıp tıpkı penguen gibi yürüyerek gelirken sonrasında alışıyor. Çoğu burasının çok hoşlarına gittiğini söylüyor. Yani alışana kadar alıştın mı da fazla zorluk yaşamıyorsun. Burayı daha ziyade gençler selfi çekmek için tercih ediyor. Onlarda burasını çok güzel çok harika bulduklarını söylüyorlar” dedi.
Mahalle sakinlerinden Özgür Tayar da ”Buradan aşağı bakmak gerçekten cesaret ister. Önce bakamıyorsun ancak baktığında çok güzel bir manzara görüyorsun” diye konuştu.
17:55 Husiler'den 'Suudi askeri noktalara' saldırı açıklaması
17:27 AB’den itiraf: Ceuta göçmen krizi ile Rusya arasında herhangi bir bağlantı bulunamadı
17:07 Milli atıcı Tuğba Bugur 23 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu
16:43 Trabzonspor Salah'ın maaşını açıkladı: KAP'a bildirildi
16:01 Bakan Fidan: İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları istikrar için en ciddi tehditlerden biri
15:40 FIFA kriz toplantısı: Infantino için ne sonuç çıktı?
15:14 Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ifade veren Ertuğrul Özkök: Asla aklımın ucundan dahi geçmeyecek bir şey
15:12 Tarihi Kadıkalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edildi
14:38 Müslüman Amerikalılar, Michigan’da Abdul El-Sayed'in zaferini kutladı
14:03 Güneş'in ilk kez bu kadar ayrıltılı gördük
13:58 Almanya'da kuraklık derinleşiyor: Ren Nehri'nde taşımacılık sekteye uğradı
13:15 Ahbap Soruşturması'nda MASAK incelemeleri ortaya çıktı: Hangi ünlü isim ne kadar bağışta bulundu?
13:11 İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırım dalgası: Listede Ozon Bank da var
13:08 İngiltere’de restoranlar, publar ve tiyatrolar, gizlilik endişeleri nedeniyle akıllı 'casus gözlükleri' yasaklıyor
12:26 Bilim insanları ilk kez marulda et proteini üretti
12:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14'te MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
Burada oturmak cesaret ister
Trabzon'un Düzköy ilçesine bağlı Çalköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan dik yamaçlara kurulan çardaklar manzarası ile dikkat çektiği kadar yükseklik korkusu olanları da ürkütüyor.