GAZİANTEP/İHA- Yavuzeli ilçesinde bulunan Karapınar Gölü’nün üstü Bahar mevsimi ile birlikte nilüfer çiçeklerinin yaprakları ile kaplandı. Yemyeşil bir örtü ile örtülen gölet, çevredeki sarıdan yeşile uzanan doğanın rengine uyumlu hale geldi. Genelde Afrika, Avusturalya ve Güney Amerika’da meydana gelen ve Türkiye’de ise Bursa ve Bolu gibi illerde görülen muhteşem manzara bu kez ülkenin Güney Doğusu'nda ortaya çıktı. Çiçekleri sarı renkte açtığı öğrenilen Nilüfer’in yaprakları ve neden olduğu muhteşem manzara havadan görüntülendi.
NİLÜFER ÇİÇEKLERİ KORUMA ALTINA ALINDI
Yaprakların çiçek açtığı dönemlerde daha da doyumsuz hale gelen manzara ile insanların bölgeye akın ederken, bölgedeki piknik alanı işletmecileri yoğun ilgi görüyor. Manzara eşliğinde kebap, çay ve kahve keyfi yaptığı belirtilen vatandaşlar, manzaranın tadını çıkarıyor. Bölgede piknik alanı işletmesi bulunan Gürsel Yüksek, 'Burada Ramazan ayından sonra oturacak yer bulamazsınız. İnsanlar gelir manzara eşliğinde çayını kahvesini içer' diye konuştu.
Gaziantep büyükşehir Belediyesi tarafından nilüfer çiçekler koruma altına alınırken, hiç bir şekilde çiçeklerin doğal ortamının bozulmasına fırsat verilmiyor. İçerisindeki çöplerin bile temizlenmediği gölün yerine bölgede daha büyük bir göl yapılacağı öğrenildi.
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
Burası Afrika değil Gaziantep
Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde bulunan bir gölün üstü nilüfer çiçeklerinin yaprakları nedeniyle yeşile boyandı. Genelde Afrika, Avusturalya ve Güney Amerika’da ortaya çıkan ve bu kez Türkiye'nin Güneydoğusu’nda karşılaşılan muhteşem manzara havadan da görüntülendi.
