GAZİANTEP/İHA- Yavuzeli ilçesinde bulunan Karapınar Gölü’nün üstü Bahar mevsimi ile birlikte nilüfer çiçeklerinin yaprakları ile kaplandı. Yemyeşil bir örtü ile örtülen gölet, çevredeki sarıdan yeşile uzanan doğanın rengine uyumlu hale geldi. Genelde Afrika, Avusturalya ve Güney Amerika’da meydana gelen ve Türkiye’de ise Bursa ve Bolu gibi illerde görülen muhteşem manzara bu kez ülkenin Güney Doğusu'nda ortaya çıktı. Çiçekleri sarı renkte açtığı öğrenilen Nilüfer’in yaprakları ve neden olduğu muhteşem manzara havadan görüntülendi.
NİLÜFER ÇİÇEKLERİ KORUMA ALTINA ALINDI
Yaprakların çiçek açtığı dönemlerde daha da doyumsuz hale gelen manzara ile insanların bölgeye akın ederken, bölgedeki piknik alanı işletmecileri yoğun ilgi görüyor. Manzara eşliğinde kebap, çay ve kahve keyfi yaptığı belirtilen vatandaşlar, manzaranın tadını çıkarıyor. Bölgede piknik alanı işletmesi bulunan Gürsel Yüksek, 'Burada Ramazan ayından sonra oturacak yer bulamazsınız. İnsanlar gelir manzara eşliğinde çayını kahvesini içer' diye konuştu.
Gaziantep büyükşehir Belediyesi tarafından nilüfer çiçekler koruma altına alınırken, hiç bir şekilde çiçeklerin doğal ortamının bozulmasına fırsat verilmiyor. İçerisindeki çöplerin bile temizlenmediği gölün yerine bölgede daha büyük bir göl yapılacağı öğrenildi.
17:55 Husiler'den 'Suudi askeri noktalara' saldırı açıklaması
17:27 AB’den itiraf: Ceuta göçmen krizi ile Rusya arasında herhangi bir bağlantı bulunamadı
17:07 Milli atıcı Tuğba Bugur 23 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu
16:43 Trabzonspor Salah'ın maaşını açıkladı: KAP'a bildirildi
16:01 Bakan Fidan: İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları istikrar için en ciddi tehditlerden biri
15:40 FIFA kriz toplantısı: Infantino için ne sonuç çıktı?
15:14 Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ifade veren Ertuğrul Özkök: Asla aklımın ucundan dahi geçmeyecek bir şey
15:12 Tarihi Kadıkalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edildi
14:38 Müslüman Amerikalılar, Michigan’da Abdul El-Sayed'in zaferini kutladı
14:03 Güneş'in ilk kez bu kadar ayrıltılı gördük
13:58 Almanya'da kuraklık derinleşiyor: Ren Nehri'nde taşımacılık sekteye uğradı
13:15 Ahbap Soruşturması'nda MASAK incelemeleri ortaya çıktı: Hangi ünlü isim ne kadar bağışta bulundu?
13:11 İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırım dalgası: Listede Ozon Bank da var
13:08 İngiltere’de restoranlar, publar ve tiyatrolar, gizlilik endişeleri nedeniyle akıllı 'casus gözlükleri' yasaklıyor
12:26 Bilim insanları ilk kez marulda et proteini üretti
12:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14'te MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
Burası Afrika değil Gaziantep
Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde bulunan bir gölün üstü nilüfer çiçeklerinin yaprakları nedeniyle yeşile boyandı. Genelde Afrika, Avusturalya ve Güney Amerika’da ortaya çıkan ve bu kez Türkiye'nin Güneydoğusu’nda karşılaşılan muhteşem manzara havadan da görüntülendi.