ADIYAMAN/İHA- Adıyaman Belediyesi Toplumsal Geliş Merkezi (TOGEM) bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Kültür Merkezinde kadınlar önce meslek öğreniyor sonra da öğrendikleri bu meslek sayesinde para kazanıyor. Maddi durumu iyi olmayan kadınlara Kadın Kültün Merkezinde İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen kurslar ile meslek öğretiliyor.
Kursun ardından kadınlar, kullanılmayan eşyalardan oyuncaklar yapıyor. Artık kumaşlardan bebek ve çeşitli çizgi film kahramanları, eski gazetelerden sepet, pet şişeden kalemlik başta olmak üzere birçok ürün elde ediliyor. Kadınlara bu kurslara katıldıkları için ilgili kurum tarafından ücret ödeniyor.
HEM TEMİZLİK HEM BÜTÇEYE KATKI
Kadınlar yaptıkları oyuncak ve diğer malzemeleri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı sevgi evleri, yurtlar ve çeşitli özel eğitim okullarındaki öğrencilere hediye ediyor. Kullanılmayan eşyaları geri dönüşüm ile oyuncağa çevirerek çevre temizliğine katkı sağlayan kadınlar, hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor hem de çocukların mutlu olmalarına vesile oluyor.
TOGEM Sorumlusu Yasemin Delibaş, Kadın Kültür Merkezinde çeyizden oyuncağa, süs eşyasından çeşitli ev araç ve gereçlerine kadar çeşitli ürünler elde edildiğini kaydetti.
Yasemin Delibaş, "Burada eğitim alan kadınları maddi durumu iyi olmayan kişilerden seçiyoruz. İŞKUR kursları kapsamında 6 ay boyunca eğitim alarak meslek öğreniyorlar. Bu 6 ayda başarılar elde ediyorlar. Oyuncaklar geri dönüşüm ile yapıyoruz. Yapmış olduğumuz oyuncakları okullara, sevgi evlerine hediye olarak götürüyoruz. Burası kadınlar için bir rehabilite merkezi oldu. Bayanlar evlerinde artık kumaşlardan neler yapabileceklerini öğreniyorlar. Ayrıca aile bütçesine nasıl katkı sağlıyorlar" dedi.
Kadınlar ise verilen kurslardan çok memnun olduklarını ve evde oturmaktansa meslek öğrendiklerini dile getirdi.
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
10:17 Almanya’da yerel seçimler: İki Türk aday belediye başkanı oldu
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
Büyükler de çocuklar da mutlu oluyor
Adıyaman'da kadınlar, kullanılmayan eşyaları geri dönüşümle oyuncağa dönüştürüp kimsesiz çocukları sevindiriyor.
