GAZİANTEP/İHA - Gaziantep’te market işletmecisi olan Ali Teknikel, vatandaşların adres sormalarını fırsata çevirdi. Sürekli sorulan adresler nedeniyle bunalan işletmeci, iş yeri girişindeki elektrik direğine "Adres sorma 1 TL, adrese götürme 2 TL" yazılı kağıt astı. İşi aksasa da para kazandığını belirten Teknikel, vatandaşların da uygulamadan memnun olduğunu ifade etti. Vatandaşların sürekli adres sorduğunu anlatan Teknikel, adres göstermekten kendi işini aksatmak zorunda kaldığını belirtti. Vatandaşlara yardım etmeyi sevdiğinin altını çizen Teknikel, “Vatandaşlar sürekli dükkanıma gelip adres soruyordu. Bende onlara gösteriyordum. Çünkü insanlara yardım etmeyi çok seviyorum. Günde 50-60 kişi adres sorunca artık kendi işimi aksatıyordu. Çünkü adres soranlara gidecekleri yeri gösteriyordum” dedi.
Bazı vatandaşların adres karşılığında para teklif ettiğini belirten Teknikel, “Sürekli vatandaşlar adres soruyordu, bazı vatandaşlar adres göstermem karşılığında para teklif edince aklıma böyle bir fikir geldi. Amacım vatandaşlara yardımcı olmak. Para almamın sebebi ise, adres gösterirken marketimi kapatmak zorunda kalıyordum. Bende böyle bir çözüm düşündüm. Adresi tarif edersem 1 TL alıyorum. Sordukları adresin kapısına kadar götürürsem 2 TL alıyorum” şeklinde konuştu.
“VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR EDİYOR”
Uygulamadan dolayı vatandaşların kendisine teşekkür ettiğini söyleyen Teknikel, “Bu işi salt kar amaçlı yapmıyorum. Sonuçta benim de işim aksıyor, bunun için ücret alıyorum. Bazı vatandaşları kapının önüne götürüyorum, hatta zili çalıp emin olana kadar da bekliyorum. Bana teşekkür ediyorlar” diye konuştu.
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
10:17 Almanya’da yerel seçimler: İki Türk aday belediye başkanı oldu
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
Canlı navigasyon, Adres tarifi 1 TL, adrese götürme 2 TL
Gaziantep’te market işletmecisi Ali Teknikel, vatandaşların sürekli adres sormasını fırsata çevirerek, adres tarifini 1, adrese götürmeyi ise 2 TL karşılığında yapıyor.
