GAZİANTEP/İHA - Gaziantep’te ücretsiz olarak eğitim verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (GASMEK) resim kursuna katılan 71 yaşındaki Yüksel Eriyiğit, çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Resim Öğretmeni Rabia Aslan ile Sanat Merkezine gittiği sergide tanışan 71 yaşındaki Yüksel Eryiğit, çocukluğunda ilgi duyduğu ressam yapmayı o zamanın şartları elvermediği için öğrenemediğini söyledi.
"ESMAÜL HÜSNA HAYALİMDE YAPMAK İSTEDİĞİM TEK RESİMDİ"
Çocukluk hayallerini yıllar sonra gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Eryiğit, "Kızım ile beraber sergiye bakmak için sanat merkezine gittik. Oraya gittiğimde gezerken Esmaül Hüsnanın resimlerini gördüm. ’Bunu yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?’ diye kızıma sordum. O da gittiğimiz sergide beni arkadaşıyla tanıştırdı. Sergide görmüş olduğum Esmaül Hüsnanın cep telefonumla resmini çektim. Ertesi gün boyaları aldım ve kursa kaydımı yaptım. Sergide görmüştüm Esmaül Hüsna’yı. Beğendim ama o an kafamda resim yapmak gibi düşüncem olmadı. Hayalimde yapmak istediğim tek resimdi Esmaül Hüsna. Onu burada almış olduğum eğitim sonucu çizdim" dedi.
"KENDİMİ BU KONUDA DAHA ÇOK İLERLETMEK İSTİYORUM"
Daha çok çiçekli resimleri yapmayı sevdiğini söyleyen, Eryiğit, "Evde oturup boş vakit geçireceğime, buraya gelerek hem hayalini ettiğim resimlerimi yapıyorum, hem de burada kendimi bu konuda daha çok ilerletmek istiyorum. En çok çiçekli resimler yapmayı seviyorum. Dediğim gibi resme küçüklüğümden bu yana ilgi duyuyorum. Bütün gün iş yapma, resim yap deseler yaparım" şeklinde konuştu.
"ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DOĞRU ALANA YÖNLENDİRİYORUZ"
3 aydır GASMEK’te çalıştığını söyleyen Resim Öğretmeni Rabia Arslan, "Yüksel teyze küçüklükten bu yana resim yapmaya çok hevesliymiş. Yapar mıyım, yapamaz mıyım gibi ilk başlarda tereddütleri oldu. Daha sonra kursumuza geldi. Buradaki birçok çocuktan daha heyecanlı. Teyzemiz ilerlemiş yaşına rağmen aşırı derecede çok hevesli ve çok titiz birisidir. Tabi yaşı sebebiyle ona göre eğitim veriyoruz.Elimizden geldiğince doğru alana yönlendiriyoruz" diye konuştu.
17:55 Husiler'den 'Suudi askeri noktalara' saldırı açıklaması
17:27 AB’den itiraf: Ceuta göçmen krizi ile Rusya arasında herhangi bir bağlantı bulunamadı
17:07 Milli atıcı Tuğba Bugur 23 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu
16:43 Trabzonspor Salah'ın maaşını açıkladı: KAP'a bildirildi
16:01 Bakan Fidan: İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları istikrar için en ciddi tehditlerden biri
15:40 FIFA kriz toplantısı: Infantino için ne sonuç çıktı?
15:14 Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ifade veren Ertuğrul Özkök: Asla aklımın ucundan dahi geçmeyecek bir şey
15:12 Tarihi Kadıkalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edildi
14:38 Müslüman Amerikalılar, Michigan’da Abdul El-Sayed'in zaferini kutladı
14:03 Güneş'in ilk kez bu kadar ayrıltılı gördük
13:58 Almanya'da kuraklık derinleşiyor: Ren Nehri'nde taşımacılık sekteye uğradı
13:15 Ahbap Soruşturması'nda MASAK incelemeleri ortaya çıktı: Hangi ünlü isim ne kadar bağışta bulundu?
13:11 İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırım dalgası: Listede Ozon Bank da var
13:08 İngiltere’de restoranlar, publar ve tiyatrolar, gizlilik endişeleri nedeniyle akıllı 'casus gözlükleri' yasaklıyor
12:26 Bilim insanları ilk kez marulda et proteini üretti
12:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14'te MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
Çocukluk hayalini 71’inden sonra gerçekleştirdi
Gaziantep’te yaşayan 71 yaşındaki Yüksel Eryiğit, resim kursuna katılarak çocukluk hayalini gerçekleştirdi.