Kocaeli’nin Derince ilçesi Çenedağ Mahallesi’nde meydana gelen olayda İzmit-Derince arasındaki hatta çalışan 41 J 0233 plakalı özel halk otobüsünün sürücüsü Yakup Sağlam, güzergahında seyir halindeyken durduğu bir durakta ismi öğrenilemeyen ve tekerlekli sandalyede bekleyen çocuğu gördü. Araçtan inerek anne ve oğluna gitmek istedikleri yeri soran sürücü Sağlam, yaklaşık 1 saat boyunca durakta beklediklerini ve gidecekleri yerin kendi güzergahı dışında olduğunu öğrendi. Kendilerini gitmek isteyeceği yere götüreceğini söyleyen sürücü Yakup Sağlam, engelli çocuğu kucağına alarak otobüse bindirdi. Daha sonra otobüste bulunan diğer yolculara engelli çocuk ve annesi için güzergahını değiştireceğini söyledi. Otobüsteki bazı yolcuların tepkisine aldırış etmeden güzergahından çıkan sürücü, anne ve oğlunu istedikleri yerde tekrar kucağına alarak indirdi.
“BAKTIM KADIN İNDİRDİ AŞAĞIYA, KİMSE YARDIM ETMİYOR”
Yolcuların tepkilerine rağmen güzergahından çıkmanın sonuçlarını göze aldığını belirten Sağlam, “Tura çıktım, 111 numaralı hatta çalışıyorum. Ondan sonra durağa yanaştım. Bir abla tekerlekli sandalyedeki oğluyla bekliyordu. 2-3 tane otobüs geçmiş duraktan, engelli rampası olmadığı için alamamışlar. Ben de durağa yanaştım. Abla, Postane Caddesi’ne gideceğini söyledi. Arka kapıyı açtım. İmdat kolunu çektim, aşağıya indim. Çocuğu kucağıma aldım. Benim de ayağımda platin var, geçirdiğim trafik kazası sonrasında takılmıştı. Taşıyabilir miyim diye düşündüm ama sonra baktım burada bekliyor, araçlar almadan geçmiş. Ondan sonra oturttum koltuğa, yola devam ettik. Postane Caddesi’ne gideceğini belirtti. Bizim eski güzergahımız orası. Ben de ‘Tamam abla, gideriz. Gerekirse güzergahı değiştiririz’ dedim. Sonra inecekleri caddenin köşesine geldik. Yolcular, aşağıdan gitmem gerektiğini söyledi. Ben de ‘İnmek isteyen inebilir, ben kardeşimiz için buradan gideceğim’ dedim. Ondan sonra Postane Caddesi’ne geldik. Baktım kadın indirdi aşağıya, kimse yardım etmiyor. Ben de indirdim aşağıya, çocuğu öpüp gönderdim” dedi.
“ONUN GÜLÜŞÜ HER ŞEYE BEDEL”
Engelli insanlar için duyarlı olmak gerektiğini vurgulayan sürücü Sağlam, engelli çocuk ve annesini gitmek istedikleri yere götürdükten sonra çocuğun yüzündeki gülümsemenin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Olaydan bir gün önce de taksicinin engelli vatandaşı almama olayı olmuştu. Durdum bir an düşündüm. Biz de ekmek parası için yola çıkıyoruz. Yine olsa yine yaparım. Kadın dokunsan ağlayacak duruma geldi. Daha sonra götürdüm bıraktım. Çocuğun bir gülüşü vardı. Onun gülüşü her şeye bedel. Hepimiz bir engelli adayıyız” diye konuştu.
17:55 Husiler'den 'Suudi askeri noktalara' saldırı açıklaması
17:27 AB’den itiraf: Ceuta göçmen krizi ile Rusya arasında herhangi bir bağlantı bulunamadı
17:07 Milli atıcı Tuğba Bugur 23 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu
16:43 Trabzonspor Salah'ın maaşını açıkladı: KAP'a bildirildi
16:01 Bakan Fidan: İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları istikrar için en ciddi tehditlerden biri
15:40 FIFA kriz toplantısı: Infantino için ne sonuç çıktı?
15:14 Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ifade veren Ertuğrul Özkök: Asla aklımın ucundan dahi geçmeyecek bir şey
15:12 Tarihi Kadıkalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edildi
14:38 Müslüman Amerikalılar, Michigan’da Abdul El-Sayed'in zaferini kutladı
14:03 Güneş'in ilk kez bu kadar ayrıltılı gördük
13:58 Almanya'da kuraklık derinleşiyor: Ren Nehri'nde taşımacılık sekteye uğradı
13:15 Ahbap Soruşturması'nda MASAK incelemeleri ortaya çıktı: Hangi ünlü isim ne kadar bağışta bulundu?
13:11 İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırım dalgası: Listede Ozon Bank da var
13:08 İngiltere’de restoranlar, publar ve tiyatrolar, gizlilik endişeleri nedeniyle akıllı 'casus gözlükleri' yasaklıyor
12:26 Bilim insanları ilk kez marulda et proteini üretti
12:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14'te MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
Engelli çocuk için güzergahını değiştirdi
Kocaeli'nin Derince ilçesinde bir süre bekleyen engelli çocuğu kucağına alarak halk otobüsüne bindiren şoför, anne ve engelli çocuğu için güzergahını değiştirdi. Güvenlik kameralarına yansıyan o anları anlatan şoför, 'Çocuğun gülüşü her şeye bedel' dedi.