SAMSUN/İHA- Samsun’un Çarşamba ilçesinde 60 yıllık baba mesleği olan kasa imalatçılığı yapan 30 yaşındaki Sezgin Ataarslan, el çabukluğuyla dikkat çekiyor. Toplam 30 saniyede bir kasa yapan genç usta, kasalara çivi çakarken, adeta ritim tutuyor. Elindeki çekiç ile durmadan çalışan Ataarslan, 1 günde yaklaşık bin adet imal ediyor.
Evli ve 1 çocuk babası olan Sezgin Ataarslan, “Bu meslek baba mesleğidir. 60 yıla yakındır bizim ailede bu meslek yapılır. Ailemizdeki herkes bu işle uğraşıyor. Ben de yaklaşık 18 yıldır bu işi yapıyorum. Bu işe başladığımda ilkokul öğrencisiydim. Şimdi ise evliyim ve geçimimi bu iş sayesinde sağlıyorum. Sürekli kasa imalatı yaptığım için zamanla elim alıştı ve işimi el çabukluğuyla çok hızlı yapmaya başladım. Artık bana bunları yapmak oldukça kolay geliyor. Kasaya çivi çakarken adeta darbuka gibi ritm tutuyorum. Çekiçle sürekli olarak çivi çakmak tabii stres de attırıyor insana. Ancak ne kadar da bu işi yapıyor da olsak, güçlükle geçiniyoruz. Geçim sağlamak için yapılacak bir iş değil. Zaten son yıllarda köpük gibi fabrikasyon kasaların çıkması bu işleri zayıflattı. Önceden birçok kasa imalatçısı vardı ancak şimdi çoğu kişi kapattı. Benim gibi bu işi yapan kişiler elbette vardır. Burada yaptığımız kasalar hale gidiyor. Bazı sebze ve meyveleri taşımak amaçlı kullanılıyor. Aslında bu iş sezonluk. Bu mesleği bazıları zevk için yapıyor. Bazıları da evine ekmek götürmek için” dedi.
17:55 Husiler'den 'Suudi askeri noktalara' saldırı açıklaması
17:27 AB’den itiraf: Ceuta göçmen krizi ile Rusya arasında herhangi bir bağlantı bulunamadı
17:07 Milli atıcı Tuğba Bugur 23 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu
16:43 Trabzonspor Salah'ın maaşını açıkladı: KAP'a bildirildi
16:01 Bakan Fidan: İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları istikrar için en ciddi tehditlerden biri
15:40 FIFA kriz toplantısı: Infantino için ne sonuç çıktı?
15:14 Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ifade veren Ertuğrul Özkök: Asla aklımın ucundan dahi geçmeyecek bir şey
15:12 Tarihi Kadıkalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edildi
14:38 Müslüman Amerikalılar, Michigan’da Abdul El-Sayed'in zaferini kutladı
14:03 Güneş'in ilk kez bu kadar ayrıltılı gördük
13:58 Almanya'da kuraklık derinleşiyor: Ren Nehri'nde taşımacılık sekteye uğradı
13:15 Ahbap Soruşturması'nda MASAK incelemeleri ortaya çıktı: Hangi ünlü isim ne kadar bağışta bulundu?
13:11 İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırım dalgası: Listede Ozon Bank da var
13:08 İngiltere’de restoranlar, publar ve tiyatrolar, gizlilik endişeleri nedeniyle akıllı 'casus gözlükleri' yasaklıyor
12:26 Bilim insanları ilk kez marulda et proteini üretti
12:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14'te MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
Fabrika gibi kasa ustası
Samsun'da geleneksel yöntemlerle ahşap meyve kasası imalatı yapan bir ustanın el çabukluğu görenleri hayrete düşürüyor. Yarım dakikada bir kasa yapan usta, günde ise bin kasa imal ediyor.