HATAY/İHA - Daha önce buğday ve pamuk ağırlıklı tarım yapan Amik ovası çiftçisinin son yıllarda alternatif ürüne yönelerek meyve yetiştiriciliğine başladı. Ovada meyve ağaçları hızla boy vermeye başladı.
Tarım Bakanlığının teşvikiyle birçok meyve çeşidi, bölgede ilk kez ekilirken bunlardan kayısı, nektarın, elma, erik, üzüm, nar gibi yaklaşık 10 çeşidi meyve vermeye başladı. Ovada şimdilerde hasadına başlanan meyveler üreticinin yüzünü güldürüyor.
Bölge çiftçilerinden Aysel Deletioğlu, bölgede alternatif ürüne yöneldiklerini, Tarım Bakanlığına bağlı Tarım İşletmelerinden kiraladığı 6 bin 500 dönüm araziye meyve ektiklerini söyledi. Ürünlerin rekoltesi ve fiyatlarından memnun olduklarını ifade eden Deletioğlu, "Yetiştirdiğimiz ürünleri iç piyasanın yansıra Avrupa ve orta doğuya ihraç ediyoruz. Bölgede 6 ay ile 9 ay arasında değişen zaman diliminde yaklaşık bin 200 işçiye iş imkânı sağlıyoruz” dedi.
İŞÇİ DE MEMNUN
Bölgede Tarım işçiliği yapan yöre halkı, daha önceleri pamuk tarlalarında zor şartlarda çalıştıklarını ama bölge çiftçisi son zamanlarda alternatif ürüne yönelmesiyle kendilerine sunulan iş imkanından memnun olduklarını ifade ettiler.
17:49 Russell Brand tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından suçlu bulundu
17:39 Putin: Rus ve Belaruslu sporcuların oyunlardan menedilmesi insan hakları ilkelerine aykırı
17:22 Afyonkarahisar'da 5 kişinin cansız bedeni bulundu
17:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fon açıklaması: Hiç ummadığımız insanlar bu işin içine girmişler
16:59 Casusluk soruşturmasında ikinci dalga: İsrail'in 'Pandora'sı açıldı... 11 polis listede
16:54 MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Daltonlar suç örgütü üyesi Türkiye'de
16:52 Pizzaya ananas koymayı reddeden İtalyan şef işten çıkarıldı
16:11 Fransa'da ülke çapında grev ve protesto: Macron hükümetine yönelik baskı artıyor
15:41 Türkiye’nin 2040 enerji vizyonu açıklandı: 500 milyar dolarlık yatırım, 108 bin yeni istihdam
15:37 Güney Amerika Paraguay'da kaos: Ülkenin en büyük bankası çöktü sokaklar karıştı
15:34 Fenerbahçe'den ilk fotoğraf geldi: Emre Belözoğlu takımla antremana çıktı
14:58 Ukrayna’da dev dolandırıcılık ağı ortaya çıkarıldı: Şebekeyi koruyan üst düzey yetkililer gözaltına alındı
14:41 Ünlü e-ticaret sitesinde veri ihlali: 9 bin 882 kişinin kişisel bilgilerine erişim sağlandı
14:37 Trafik tartışması kanlı bitti: Motosiklet sürücüsü servis sürücüsünü bıçakladı
14:23 Cristiano Ronaldo'dan emeklilik kararı: Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı
13:57 Türkiye'nin demir çelik devi konkordato ilan etti
Pamuk ve buğday, yerini meyveye bırakıyor
Hatay’ın Amik Ovasında yıllarca ekimi yapılan pamuk, buğday ve mısırda, girdi maliyetlerinin yüksek olması bölge çiftçisini yeni arayışa yönlendirdi.