RİZE/İHA- Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Bulutlu köyünde yaşayan Osman Çelik babasıyla birlikte diktiği ve o günlerden beri hayalini kurduğu terası yıllar sonra gerçekleştirdi. Çam ağacının gövdesine kalaslar ile inşa ettiği terası ağaca zarar vermeyecek şekilde çelik halatlarla bağladı. Elektrik bağlantısını da yapan Çelik şimdilerde manzaranın keyfini çıkarıyor.
Çelik’in yaptığı teras komşuları tarafından çok beğenilirken, kendisine ailesiyle birlikte çay içmek için fırsat bırakılmadığından dert yanıyor. Çelik ”Burada ailemle birlikte çay içmek istesem de beni rahat bırakmıyorlar. Sürekli arıyorlar kendi başıma ailemle oturamıyorum” şeklinde konuştu.
Terasın çocukluk hayali olduğunu söyleyen Çelik “Burası benim hayalimdi. Burada bir köprü yapmıştım. Çocukluktan beri aklımda kalmıştı. Ağaçta büyüdü çam ağacını babamla dikmiştim. Geçenlerde buradan köy çok güzel gözüküyor dedim kerestelerimde vardı bu şekilde başlamak istedim. Kendi başıma yaptım. Elektriğini tüm montajını kendim yaptım” dedi.
Bulutlu köyü eski muhtarı Yaşar Canım terasın çok güzel olduğunu belirterek ”Bana da ilham kaynağı oldu. Ben de aynısını yapacağım manzara süper burada çayımızı içerek sohbet ediyoruz. Komşularımızla birlik beraberlik oldu. Burada huzur buluyoruz, Osman Çelik’e teşekkür ediyoruz. Buranın bu kadar güzel olacağını beklemiyorduk” ifadelerini kullandı.
17:55 Husiler'den 'Suudi askeri noktalara' saldırı açıklaması
17:27 AB’den itiraf: Ceuta göçmen krizi ile Rusya arasında herhangi bir bağlantı bulunamadı
17:07 Milli atıcı Tuğba Bugur 23 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu
16:43 Trabzonspor Salah'ın maaşını açıkladı: KAP'a bildirildi
16:01 Bakan Fidan: İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları istikrar için en ciddi tehditlerden biri
15:40 FIFA kriz toplantısı: Infantino için ne sonuç çıktı?
15:14 Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ifade veren Ertuğrul Özkök: Asla aklımın ucundan dahi geçmeyecek bir şey
15:12 Tarihi Kadıkalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edildi
14:38 Müslüman Amerikalılar, Michigan’da Abdul El-Sayed'in zaferini kutladı
14:03 Güneş'in ilk kez bu kadar ayrıltılı gördük
13:58 Almanya'da kuraklık derinleşiyor: Ren Nehri'nde taşımacılık sekteye uğradı
13:15 Ahbap Soruşturması'nda MASAK incelemeleri ortaya çıktı: Hangi ünlü isim ne kadar bağışta bulundu?
13:11 İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırım dalgası: Listede Ozon Bank da var
13:08 İngiltere’de restoranlar, publar ve tiyatrolar, gizlilik endişeleri nedeniyle akıllı 'casus gözlükleri' yasaklıyor
12:26 Bilim insanları ilk kez marulda et proteini üretti
12:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14'te MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
Rizeli'nin seyir terası böyle olur
Rize’de yaşayan Osman Çelik yıllar önce babası ile birlikte diktiği çam ağacının gövdesine seyir terası kurdu. Çocukluğunda diktiği çam ağacına yıllar sonra seyir terası kuran Çelik, şimdilerde ise yaptığı o terasta çayını demleyip eşsiz manzara eşliğinde misafirlerini ağırlıyor.